Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Friday, December 24, 2010

Home » » Info Bolasepak: Pemain bolasepak paling pantas di EPL!

Info Bolasepak: Pemain bolasepak paling pantas di EPL!

HA..CHICHARITO? SIAPA DIA NI.( kebas dari google).
Salam dari pOndOk kecil...=_= dan tidak lupa juga good morning! hehe :-D

          Ha..semalam,sehari aku tak update ape - ape, sume sebab SEO! nak masukkan meta tag punye pasal, berjam - jam dari pagi sampai tengah hari..petang lak sambung balik buat enjin carian lak, zzz..susah..nasiblah  menjadi dan sudah siap pun, boleh la paham sikit HTML tu dari dulu, tak tau apa pun.ahaha..:-D Kredit for Faisal Abdullah, dan beberapa blogger lain..really help pOndOk kecil ni..hee..Ok..sudah2! ini bukan entri Traffic atau SEO, ini entri berkenaan INFO BOLASEPAK..aha..:-D

           Nak tanya ni, kenal ke gambar siapa tu? Boy kompom ramai yang tahu, fan Man U tak kan tak boleh jawab kot..hee = _=.Ha..sekarang aku nak tanya girl, girl boleh jawab tak? Bosan sebab entri INFO BOLASEPAK? nanti dulu..baca sampai habis dulu ye hehe..Itu lah Javier Hernandez!..sebab apa aku nak perkenalkan beliau? ha..check it out~ :-)


SENARAI TERBARU PLAYER PALING LAJU EPL! ihsan IDRBM
          Wah..agak - agak korang laju tak? hehe...19.97 mph tuu! bersamaan 31.06 km/j top speed beliau. Chicharito ni, memang terkenal dengan kepantasan dan ketajaman dia didepan gol, dan semakin popular selepas world cup baru - baru ni.. Ramai jugak player Man. U ni, 3 orang lak tu, memang laju lah..zzz..( Fan Man U pasti tersenyum bila tengok gambar ni), tapi aku tak, sebab aku peminat Chelsea! aduii..yang buat panas tu, tengok si writer tulis apa "this guy would really scare John Terry", Siapa dia? USAIN BOLT..memang la, dah dia antara terpantas didunia sekarang! ahaha...27.78mph = 43.2km/j! gile laju mamat ni...zz..memang Terry bertiang lah tinggal kat belakang...ahaha..:-D (nasib beliau kaki bangku, tak main bola, terry yang cakap ok, bukan aku) ahaha. =_=

         Ha..Cuba korang tengok picca kat atas betul - betul, Park Ji Sung pun ada woo, Orang asia beb! :-D walaupun aku bukan korean (walaupun pernah berangan sampai tiru gaya rambut yang tak jadi tuu! tak percaya tengok kat atas~ muahaha) =_=, tapi tetap bangga sebab warga asia ye, laju juga mamat ni, patut lah Man.U tak lepaskan dia..=_=.. Ini lah motif aku tulis entri ni, semua kerana apa? kerana sayangkan bolasepak Malaysia. Korea yang dahulunya tewas ditangan kita, sekarang sudah mampu memiliki pemain berkelas dunia seperti beliau! Malaysia bila lagi ye? Korea dan kita sebenarnya lebih kurang sama taraf dahulunya, tidak kira dari segi bolasepak atau ekonomi. 
FIKIRLAH BAK KAT MANTAN PM NI..(kebas dari google)
        Tahukah kalian, pada tahun 1970, ekonomi kita 3 kali ganda korea, sekarang? agak - agak Korea berapa kali ganda pula? huhu..Bolasepak? dah layak piala dunia pun. Sesuatu telah melambatkan pembangunan kita, apakah dia? korang pun tahu apa jawapannya..=_=..tak tahu jugak? Rasuah sayang uii..huhu..Rasuah telah melambatkan pembangunan bolasepak kita pada tahun 1990an, rasuah juga telah melambatkan perkembangan ekonomi kita sekarang. Ok.fullstop kat sini, sebab kalau nak tahu lebih lanjut, tunggu entri yang akan datang ye..( promote awal! hehe =_=). Didalam page IDRBM yang aku jaga, ada juga yang pernah berkata, Bolasepak dan Politik jangan dicampur adukkan!..tapi situasi kita sekarang Politik menguasai BOLASEPAK MALAYSIA. Mahu tidak mahu, memang kena bercakap tentang hal ini. Faham kan? =_=

          Berbalik kepada INFO BOLASEPAK, ha..jadi sekarang masih ada harapan kah bolasepak kita? siapa yang jadik LALANG tu sila jangan baca entri ni. Ini untuk mereka yang masih sayangkan BOLASEPAK MALAYSIA! (lalang disini bermaksud bila kalah mengeji bila menang menyanjung! istilah ni popular di forum bolasepak)  Siapa kata tidak ada, sekarang pasukan muda kita sudah berada di FINAL ya, memang ini hanya peringkat ASEAN, tapi slow - slow lah, tak akan kita lahir - lahir terus berlari ye tak? tapi jangan pulak terlalu slow sampai umur 10 tahun pun tak boleh berjalan lagi! sama juga situasi pasukan kita sekarang. Bakat muda yang kita ada sekarang agak baik dan tingkatkanlah. Kita pernah jatuh sehingga terpaksa bertatih semula, jadi peluang yang ada silalah gunakan. (baca entri saya pasal "peluang" itu di entri Surat Terbuka dan Analisis dan Komen untuk lebih faham tau). Ketepikan politik kerana ruang lingkup politik itu sendiri menyempitkan pandangan anda! Sedarlah hal ini..Bakat seperti ini tidak boleh dipersiakan...
APEK! JANGAN BOLOS FINAL NI ( Ihsan Google)
         Ramai lagi bakat yang ada seperti apek sekarang. Jadi, latih mereka dengan lebih efektif, tidak mustahil PARK JI SUNG MALAYSIA akan dilahirkan, ah! tak mahu nama tu, KARIM BIN SELAMAT! (maaf kalau ada sesiapa nama ni,sekadar contoh hee :D), baru original punya, akan jadi pemain bertaraf dunia. Ok lah..dari entri INFO BOLASEPAK dah jadi entri komen lak..=_=.. semangat punya pasal, Ape pun, info diatas dan analisis dibawah anda boleh fikir sendiri kan? memang ini style saya menulis, memberi fakta dan kemudian komen..hee :-D maaf kepada pembaca, jika entri dan tajuk lain..hehe..ape pun thanks kerana sudi membaca sampai ke akhirnya..=_=. Sama - samalah kita terus berfikir dan berfikir..salam dari saya..si tuan pOndOk..

Great minds discus idea
Middle minds discuss events
AND SMALL MINDS DISCUSS PEOPLE.

6 Kawan suka cOnteng!:

SHIMA EMMA said... [Reply to comment]

sudi baca sudi komen...
sy baca sy komen..
hahaha comel x pntun i?

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

ahahaha =_=..cOmel la..tmbh2 sbb pendek sgt :p

LadyBird said... [Reply to comment]

xtahu sgt sal bola ni..
huhuhuhu.. suke tgk org main bola..
tapi x tahu sebab ape.. x paham pun sebenarnya camne permainan tu..
huhuhuhuhuhu.. org tgk kite tgk.. tu pun kalau xde ape nk buat..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

hehe :D..Ok la tu..aslkan tgk kn? tmbh2 team malaysia kt final skrg nie.lagi la perlukan support pnghuninya ye x? hehe..neway xphm xpe..tpi smgt tuh pntg ahaha =_=

Odah+One = OdahOne said... [Reply to comment]

hohoho...gelak santa claus sket...salam 5-1...bikin capek gue

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

ahahah :D