Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Monday, December 20, 2010

Home » » Rahsia Sejarah ISLAM dirungkai melalui lirik lagu =_=!

Rahsia Sejarah ISLAM dirungkai melalui lirik lagu =_=!

Assalamulaikum..

          Hee..tajuk nak sedap je kan? hehe..pape pun, malam ni aku nak share satu lagu yang cukup popular dulu bukan setakat disekolah aku, malah aku rasa mungkin semua sekolah agama di Malaysia pernah dengar lagu ni. Diberi tajuk Persada Perjuangan dan dinyanyikan oleh kumpulan Zulfan ( satu kumpulan nasyid yang lahir dari Maahad Mahmud,sekolah yang banyak mengajar aku erti kehidupan sekarang) =_=

        Bukan saje - saje nak share taw..cume bile aku terjumpa balik lagu ni di youtube, teringat betapa sedapnya lirik ni...betul - betul membuatkan aku pun rasa nak menyanyikannya sekali! ahaha...terima kasih kepada suara gemersik bro Fakhrul Radzi dan rakan - rakan ( mentor nasyid aku dulu la...dulu je la waktu sekolah..sekarang aku ni kalau menyanyi conform banjir dikulim ni ahaha). Ha..korang kenal tak beliau nie? salah seorang dari juara akademi alquran yang ditayangkan di TV 9..hehe..maju dah beliau sekarang..moga berjaya didalam hidup ye abang Fakrul Radzi.

     Ini linknya kalau kawan - kawan semua nak try mendengarnya..cubalah!..aku galakkan korang mendengar..seriously sedap..=_= (bukan promote ye..tak dapat ape pun promote..cuma cuba hayati liriknya sambil mengenang apa beza ISLAM sekarang dan dulu?) itu sahaja..:) Mari sama - sama kita dengar..
Klik Link nie k..:-) http://www.youtube.com/watch?v=mqOl8NCM7p8

 LIRIK PERSADA PERJUANGAN

Masih mekar kenangan indah,
Zaman gemilang islam menjulang,
Ketika rasul ada bersama,
Para sahabat mentadbir dunia,

Zaman nubuwwah era khulafa’,
Islam umpama api membara,
Menerangi ummah dan juga sahabat,
Bahangnya bagai membakar lawan.

Di celah itulah kami mengatur,
Lankah membina sebuah tamadun,
1 barisan 1 perjuangan,
Bersama kita segera tunaikan,
Amanah rasul itu yg utama,

Ayuh semua para mujahid,
Ayuh semua mujahidah,
Mari bersama kita nyalakan,
Bara perjuangan di dalam diri,
Agar tertegak kalimah ilahi.


            Dan ini pula liriknya..=_=. Sambil mendengar,ambillah iktibar, inilah yang dinamakan hiburan sambil tidak melupakan yang Maha Agung. Salam dari aku buat pembaca semua =_=.

2 Kawan suka cOnteng!:

papabear said... [Reply to comment]

sekarang kita dah akhir zaman...

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

Betul tuh bro..waktu zaman nabi pun..nabi dah tunujk dua jari tanpa selang..zaman skunk?....banyak yang islam hanya pada nama..huhuh