Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Tuesday, January 25, 2011

Home » » Blogging Tips: Newbie Susahkan Blogger Senior

Blogging Tips: Newbie Susahkan Blogger Senior

Salam.. (INI STICKY POST OK..ENTRI BARU DIBAWAH!)
         Hehe...tertulis tajuk panas la pulak..:-p. Sebelum SkY mula entri ni, SkY minta maaf ye dengan pelawat setia pondok kecil ni, tambah - tambah yang masukan link pondok kecil ni dalam bloglist. =_=. Entri "testing" tu sebenarnya SkY dah delete sebab SkY sengaja postkan untuk test ruangan komen intense debate tapi tak pakai pun hehe..lepas tuh SkY check dekat ruangan bloglist korang, still ada lagi post tu..Jadi sesiapa yang susah - susah datang sebab post tu, maaf ye.. hehe..harap SkY dah menjawab soalan korang ye.
     Sebenarnya entri kali nih, SkY nak mintak tolong dari korang (betul - betul berharap ni!) =_=. Aa..Pelawat  yang follow dan selalu melawat pondok ni mesti perasan kan yang banyak perubahan da sekarang dari "awal - awal" Pondok kecil ni kembali aktif berblogging. hee..SkY cuba nak ubah sikit - sikit<--nak buat semua sekali, SkY tak berapa  faham sangat  bermesra dengan SEO ni ..muahaha..Ubah punya ubah sampai pernah la jugak tempalate pondok kecil ni hancur..Nak tahu baca entri Penangan SEO, akibat berani sangat mencuba.

     Ok..SkY ada 5 soalan je...SkY buat macam undian lah ye..senang dan cepat, tak payah comment atau kasi sebab, menyusahkan je, Just kasi tau korangnye pilihan...=_=. Result yang dapat nanti, dapat membantu SkY decide dengan lebih mudah,..<--bila dah berkenan memang lambat aa SkY decide.:-p..Pertama berkenaan ruangan komen, SkY still blur nak pakai yang mana, dah puas researh pun serabut juga.=_=. Kedua, Berkenaan widget lagu dan yang ketiga berkenaan load blog ni. SkY cuba pakai chrome dan mozilla..Still ok..tapi tak tahu la dengan pembaca yang lain..So SkY nak dengar pandangan korang..nie SkY nyer result ada dibawah ni ye. Soalan keempat dan kelima berkenaan niche blog dan kekemasan blog. Harap dapat membantu ya?


SOALANNYA:
1) Intense Debate with Comment luv Atau Blogspot default comment?
          a) Tukar ke Intense Debate
          b) Kekalkan Blogspot Default Comment
          c) Guna Blogspot Default tapi tambah function (reply to
              comment,smileys,link)

2) Perlukah SkY membuang lagu di Pondok Kecil atau kekalkannya?
         a) Kekal
         b) Buang
         c) Kekalkan tapi bukan autoplay

3) Pada pandangan korang, Loading blog ini...
         a) Laju
         b) Lambat
         c) Biasa

4) Pondok Kecil ini kemas atau tidak?
       a) Kemas
       b) Semak (kurangkan widget)
       c) Biasa (Tambah widget yang lain)

5) Korang suka SkY lebih menulis berkenaan?
       a) SejarahMelayu, Islam dan Tokoh Islam
       b) Konspirasi, Teori dan penipuan Organisasi Yahudi
       c) Info Sains/Psikologi/Sukan/Semasa
       d) Lain -lain

p/s Kalau korang baik hati, beri la komen, idea atau apa - apa je.. =_=...Terima Kasih banyak...Moga ALLAH membalas jasa korang semua..:-)

      Untuk pngetahuan korang jugak. Semua yang beri  memberi komen atau feedback, SkY akan jengah ke blog korang smbil drop komen..dan secara automatik, SkY akan masukkan ke link korang dalam link exchange pondok ni tanpa perlu membuat permintaan..=_= dan 3 Komen terbaik SkY akan buat satu review khas blog mereka sebagai tanda penghargaan SkY terhadap korang..=_= Boleh tak? Memang SKY bukan blogger otai..tapi diharap dengan cara demikian..Boleh juga tolong promotkan blog kawan - kawan semua...Sebagai tanda appreciate SkY dengan korang..:-) Thanks So Much!..

Salam dari tuan pondook - MR.TNSkY

Great minds discus idea 
Middle minds discuss events 
AND SMALL MINDS DISCUSS PEOPLE.

88 Kawan suka cOnteng!:

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

Contoh Jawapan :

1) C
2) B
3) C
4) B
5) D

HAW said... [Reply to comment]

gambar tu tak boleh klik pon.. buka kat page lain makin halus..

tp check sendiri guna iwebtool & compare dgn matahaw.blogspot.com.. hasilnya, walaupun saiz blog sky lebih kecil.. tempoh loadingnya lebih lambat

bab lagu, widgeo, pop-up adalah tidak bagus utk blog

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@HAW
Really? wah..thanks for info..nanti SkY tukar ye..=_= Oh..yekew? thanks..sammpai snggup comapre sndiri..appreciate it..=_=

ayulunera said... [Reply to comment]

nak jugak la jawab...ehehe

1) emm..tak paham la ape tu...(ayu pon baru lagi dalam blog2 ni)

2)B (dulu ayu pon ade lagu, ramai tego soh buang)

3)C

4)A

5)C

PuanBee said... [Reply to comment]

erm

ruangan komen boleh guna apa2 jer tp semua tu buatkan load lambat.

lagu tak yah letak

kemas/ header kecikkan sikit/gambar jgn banyak sgt letak satu jer unutk cepatkan load

tulis tak kisahlah, jgn mencarut sudah

maaf kalo tersalah tulis..tp ikhlas ni

lavender harum wangi said... [Reply to comment]

kalau nak ikut kan, intense debate lagi bagus sebab link boleh direct pegi blog peng'komen', tapi kalau nak guna default pun okie jgk~ :)

lagu tak perlu kot, sbb berat kan blog..

loading biasa je sbb berat blog ni lebih dari 100kb. Kalau nk cpt, better turun kan berat blog bwh 100kb :)

template dah kemas tapi kalau nak ringan kan lagi blog, buang je mana2 widget yg tak penting :)

tulis la apa je, akan dibaca selagi ianya menarik untuk dibaca~ oh ye, bila nk buat smbungan Rahsia Sejarah Melayu tu? :D

papabear said... [Reply to comment]

1. A
2. B
3. C
4. A
5. B tapi tulislah apa2 yg rasa nak tulis. itu lebih baik.

Illiana Hidayah said... [Reply to comment]

B
A
C
A
B

~suka lagu ni..lagipun lagu yg sky pasang ni kan boleh pause kan..so, it nice la.. :)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ayulunera
hehe..thanks sudi menjawab taw cik ayu...aa..really appreciate...:-p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@PuanBee
Hehe..xape2..aslkan SKY fhm yg mane pilihan jwpn kire Ok la :-) thanks ye puan bee..keihkhlasan jwpn puan, SkY appreciate it.:-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@lavender harum wangi

hehehe...thanks for da info n sudi menjwb survey taw :p aa...smbungan? maybe next month :-) boleh?

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@papabear
Hee..thanks papa bear coz sudi jwb..aa..yg pilihan kelima tuh..bwtul2..cuma SKY cuba nk tetapkn niche pondok kecil nie *yg mane pling utama):-) but pondok kecil still menulis pasal semua isu ye..hehe

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Illiana Hidayah

hehehe..thanks sudi jwb..SKY akan msukkan dlm result :-) really? hehe..org pertama yg menyokong lagu~..aa..Oke2..if the result show, i should put on a background song..i will put it :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

The Result until 21/1...Updating!

1)
a-33.3%
b-16.7%
c-0%

2)
a-83.3%
b-16.7%
c-0%

3)
a-0%
b-33.3%
c-66.7%

4)
a-66.7%
b-0%
c-33.3%

5)
a-16.7%
b-33.3%
c-16.7%
d-16.7%

p/s yang SkY tidak faham jwpn..SkY tak kira ye.:-)..tapi your komen still SkY ambil perhatian..thanks so much..this sticky post..will be updating for one week :-)
January 21, 2011 5:13 PM

Miecyber said... [Reply to comment]

1. B

2. B

3. C

4. C

5. C


RM 200 juta untuk seragam harga barang luar bandar

wanacesh said... [Reply to comment]

1.c,,
2.c,,ok je lagu tu,,xde brt pon blog nhh?
3.c dulu lembab gler loading skarg laju jer
4.a kemas la tpi kaler mcm suram je
5 a dengan b he3,,bler nk post entry sejarah2 dulu2,,byk ilmu yg xdpt kt tpt lain dpt kt pondok kecil nh,,@('_')@

wanacesh said... [Reply to comment]

oh yer,,cik sky,,jgn marah yer sy kater kaler mcm suram,he3,,sy suka kalerful la,,npk ceria sket

Wan_hazel said... [Reply to comment]

lagu wan memang pantang..tak yah letak lagu..berat load page...widget yg tak guna tak yah letak..susunan kat side bar tu kene susun leklok lagi k..yg mana ptut kat ats n mana kat bawah...kekemasan dh ok gak..peace

sArAh said... [Reply to comment]

hmmm.. sy still baru lg.. jd byk gak info bley dpt kt cni.. hehe.. tumpang amek ilmu ek Sky.. :) ape2 pun ramai ckp jgn letak byk sgt widget kt blog.. just make it nice n simple.. hee~

anarm said... [Reply to comment]

1. Kekalkan Blogspot Default Comment. Intense Debate memberatkan blog..

2. Buang lagu. Tapi kalau nk kekalkan, elakkan buat autoplay.. ramai visitor tak suke dengan blog yg ada lagu autoplay.. mungkin diorang tgh layan mp3 kat laptop, nanti terganggu plak dgn lagu autoplay kt blog.. tambahan, memberatkan blog..

3. Loading setakat ni pada tahap 'standard'.. mcm blog2 lain jugak..

4. Kekemasan, aku rasa sedikit semak.. pada pandangan mata aku la kan.. sebab ade objek bergerak dan blinking kat sebelah sidebar.. tgh baca entri, mata takleh nk lari dr objek gerak2 tu.. takleh nk fokus pada bacaan..

5. Penulisan, aku pilih LAIN2.. terpulang pada diri sendiri nk tulis apa.. kalau menarik, pelawat akan baca. kalau tak menarik, boleh teruskan update dengan entri2 baru yg mungkin lebih menarik..

Kodet said... [Reply to comment]

1 . C
2 . C
3 . A
4 . B
5 . A , B , C (sori jwb lebih)

Bgus buat mcm ni...aku suka menjawab survey...

PS : 7 Perbezaan antara Blogger dengan orang yang tak berblog

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

1)B
2)A(lagu adk x kysh..sbb adk suke lagu)
3)C
4)A
5)A

adk dah jwb solan yg abg maw dah.. =)

mera zati M.z said... [Reply to comment]

salam !
awk menang contest sy..

http://devilviernes.blogspot.com/2011/01/entry-333-and-here-are-winners.html

sila emel kan butiran
(dlm masa 24jam)

nama,
alamat,
no.tel

ke
qaish_laila@yahoo.com

tahniah :)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@mera zati M.z
Wslm..waaa..tanpa disangka..thanks cik mera zati..=_=..teruja2 ahaha...first time menang contest..aaa nanti SkY hantar k :p

lavender harum wangi said... [Reply to comment]

heee~ okie, xkesah pun bila2.. saje je tanya :D

Journey of Youth said... [Reply to comment]

aku x pndi nak komen sgt la sky oii..aku cube ye.

1-C coz mudah skit sape2 nak berbalas hujah

2-B coz most people x minat la,memekak je

3-C bagi laju skit,sejuk ati nak bukak nanti..heheh

4-C bg aku ok la,x yah tmbh pe2 widget dh.make it as simple as possible

5-A sejarah penting utk beri lesson n guidance

nie ikhlas dari my heart...kuikui

Atika Natasha said... [Reply to comment]

cak! ika pning dngar lagu kat bel0g..hehe..nnti bcampur ngn lagu lain yg ika tgh dnga..

sarah abadan said... [Reply to comment]

jawapan saye:

1)B

2)B

3)C

4)A

5)A, B, C boleh tak? hwa3~~ tapi ditulis dgn santai...jgn serius sgt...alaa santai mcm sky wat slalu tu... ;D

~WaNniE~ said... [Reply to comment]

1. B
2. B
3. A
4. A
5. A B C D

mizzapple said... [Reply to comment]

1. B ( kekalkan blogspot default comment )
2. C ( jgn letak autoplay, nnti gnggu pengunjung nk baca blog )
3. C ( standart )
4. A ( jgn letak bnyk widget )
5. D ( ikt suka, jnji menarik n brmanfaat )

ANATI SOKI said... [Reply to comment]

b.
c.
c.
b.
d.

hehehe.. anat fllow kamu ye

alienelliz said... [Reply to comment]

dh bnyak bg komen tu..hehe ramai pemint blog sky ni...hehe

1) c
bila gunakan default komen, ianya juga menjadi bahan seo kalau tak silap ell, dulu ell ingat lagi dalam entry zaer, dia tak ad tulis pun pasal hantu mak limah, tp d sbbkan ad org komen pasal hantu mak limah tu, dia dpt link ke blog...tips and trick to increase visitor...hehe

2) b
buang!!! haha seperti yang wan hazel ckp, lagu ni memberatkan, tambahan lagi kalau yg suka bw sambil dengar lagu, mmg tension lah tgh layan lagu jiwang then keluar lagu lain..hehe..lagipun kesian dengan org yg guna broadband, cepat kehabisan limit..lagi pun orang bukan nak dengar lagu, org nak bc betul tak?

3) c
not bad la..kalau nak bandingkan dengan bloh hati batu ell tu lagi berat loading page nya..haha teruskan..kalau ad widget yg x sesuai just remove..bnda2 x pnting buang ja...sky pun tau apa yg x pntingkan..hehe

4) a
no komen..this your style..hehe ad org tak suka, ad org suka...bg ell ni dh cukup kemas..ell suka yg simple...tak tahu la sky mcm mana..hehe...saranan ell guna template default dh ok..just edit2 sikit2..create identiti sndiri..hehe

5) b & d
2 jawapn blh tak??haha ell lebih suka mngadap lap top brbnding membaca dari sumber buku, surt khabar. so ell mmg harapakan akn dapat bahan bacaan baru...tmbahan lagi ell mmg suka pembongkaran sesuatu perkara dan teknologi....

apa2 pn ianya hnya pandangan ell, sky bukan nak ell bc sorang betul tak? mesti nak ramai2..hehe so ikut suara majoriti..hehe kalau rasa komen ell ni layak di buat review, tak perlulah..ell bg jawapn ikhls sebagai rakan blog..selamat berblogging!! yeahh!! hehe

Cikgu Fikri said... [Reply to comment]

er......
sbnrnyer fiq tak mahir bab2 blogging ni..
blogging ikut hati jerk..
tp, bg fiq,
lagu tu elok tak yah letak..
sbb menganggu org yg tgh dgr lagu kt laptob dia..
pastu menyukarkan kit aukt feel aper yg dibaca..

ermmm..
nk kata blog ni berat,
tak lah jugak, biasa2 jerk...

tu jerk lah kottt yg dpt fiq komen..
nk bg jwpn dlm bentuk skema jawapan tu, mmg tak dapat bg full, sb tak mahir lg dlm dunia blog ni..

btw, happy blogging!!! :)

ahsfantasy24 said... [Reply to comment]

1)klw pkai comluv ok, tp klw kai yg blogger pn da ok sgt, cme tkar seting kpd popup wndow or fullpage coment.. word verfy tu klw bleh buang..

2)eloknya buang lagu, klw nk ltak gak, jgn gna yg autoplay..

3)psal loading ok da, tp klw nk lg cun, saiz tu cube kurangkan ke below 100kb..

4)kemas..

5)suke sal kupasan isu smasa..

P/s: xtwu la mmbntu ke x..huhu btw thanks sbb sdi mlawat sy :)

Wahida Nasution Thakhrim said... [Reply to comment]

1- C
2- B
3- C
4- B
5- D

Aizuddin Hanis said... [Reply to comment]

1.B
2.C
3.C
4.B
5.A,B,C,D

Mr iz said... [Reply to comment]

1.b
2.b
3.c
4.a
5.yang mana sky minat yg tu la sky tulis

ayulunera said... [Reply to comment]

ur welcome...oh..appreciate ur comment too...ehhe....

Mknace said... [Reply to comment]

:) :) :)
sakit mata nak tolong jawab
1b 2b 3c 4c 5c
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

Che Armad said... [Reply to comment]

aku maleh nk jawab ABC ...

hehehe....

aku lagi suke blog entry fresh...
pastu loading time kurang 60seconds...

kalau lebih 120seconds memang cepat2 aku klik (X)...

blog banyak sgt widget mmg berat...
jenuh nak menunggu...

tu jer lah yg nak aku komen...

wasalam...

orang muo said... [Reply to comment]

salam tuan blog...loading ok [stremyx 1mb], lagu tak perlu, page cantik jugak...tulis apa saja asalkan sesuai dgn norma & nilai budaya & agama..jgn menyeleweng & sesat udahle he he..slmt berblog..hidup bloger :)

mohd sasuke said... [Reply to comment]

bg caer load page jgn lame2..nnt ssh nk terjah..kemungkinan besar nuffnang pon lmbat nk kuar..=)

Punca Utama | PU said... [Reply to comment]

1.B
2.C
3.C
4.A
5.B

maybe ini la jawapan aku.. lagipun bro.. aku blogger baru.. masih dalam proses pembelajaran ni...

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

Waaa..ramainyer...THANKS FOR ALL =_+..SKY ingatkan bile SkY wat survey nie..susah nk dpt respon..xsgka lak 35 orang dlm stu hari..=_=..lau camni xperlu la SKY letak entri nie tuk smeinggu ye tak? hee..:-p thanks..thanks thanks...SKY appreciate korang punyer idea k :-)

Neway...SkY tak mampu nak balas semua sekali..jadi SkY trus msukkan lam poll je k? dan cuba jwb soalan shje :-)..

Sekali lagi terima kasih..heee..luv u all..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@wanacesh

hee..cik wana..jangan risau..SkY xmrah la..SKY hargai semua pendapat..hehe..yup..maybe sebab kaler gelap kan? hehe..sO SkY da tukar cket nie..nweway i love black :p ..thanks opinion wana lol..=_=

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Wan_hazel

yang mana ats dn bwh? mksud wan? SkY xbpe pakar bab tuu haha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@sArAh

Hee..cik sarah..amek je...sume yg ksi komen nie..sume ilmu blogging otai2nyer hehe...kite berdua sme2 korek dri diorang :p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@sArAh

Hee..cik sarah..amek je...sume yg ksi komen nie..sume ilmu blogging otai2nyer hehe...kite berdua sme2 korek dri diorang :p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Kodet
Hehe..So entri lepas nieh nak survey jugak kodet? aha :p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@puteri.dyne94
Thanks dik..=_=

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Journey of Youth
Tak reti ksi komen? tuu idea yg bernas dah kua..hehehe..thanks ye? :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Atika Natasha
cak balik! :p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@sarah abadan
boleh2..hehe..pilih je yg mane sarah suke..hehe.santai? memang SkY xbpe suke tulis serius kot aha..:p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@alienelliz
uish..ne de ramai..bese je..blog ell lagi rmai pengikut..kY nie bru blajar kot..lolx..sile beri tnujuk ajar =_=..sekali da kua ha..seketul2 ilmu dye ahaha..thanks ell..nice komen =_=

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Cikgu Fikri

hehe..xpe2..kite sme2 blajar cikgu..sky lgi xpandai bab2 nie hehe
thanks drop komen ye.=_=

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ayulunera
hee..comment yg mane :p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Che Armad

xpe2..aslkan SkY fhm hehe..fresh? means isu terkini eh? =_=..gud2..lol
thanks ya

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@orang muo

thanks cik muo..hee..uish..sesat? ahaha..insyaALLAH..setiap entri berat yang SkY kupas..memang amek mse sblum release ( recheck sumber, bincang dgn rakan2 yg pakar dlm bidang tuu, n research)..mostly take 3 - seminggu tuk siapkan stu2 entri hee..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

The Result until 23/1...Updating!

1)
a-12.9%
b-41.9% (Kekal default)
c-25.8%

2)
a-6.5%
b-58.1% (Buang)
c-19.4%

3)
a-12.9%
b-0.6%
c-64.5% (Biasa)

4)
a-48.4% (kemas)
b-19.4%
c-12.9%

5)
a-22.5%
b-32.3% (Kosnpirasi Yahudi)
c-25.8%
d-32.3% (Lain - lain/campur)

p/s yang SkY tidak faham jwpn..SkY tak kira ye.:-)..tapi your komen still SkY ambil perhatian..thanks so much..this sticky post..will be updating for one week :-)

sarah abadan said... [Reply to comment]

fuiyoo banyaknya komen... XD

aleen aiden said... [Reply to comment]

wow,tajuk je pon da sgt panas.hu3

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@sarah abadan
hee..banyak ke sarah? tak sampai seratus pun =_=

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@aleen aiden
aha..:p tajuk je kan? lOlx

Aduka said... [Reply to comment]

1 - C
2 - B or C
3 - C
4 - B
5 - D

selama 5 tahun dlm dunia blogging, ada perkara yg aku x berkenan fasal blog newbie. antaranya;

1 - widget nuffnang. jgn terlalu memaksa pelawat sehingga letak floating nuffnang. kalau nak duit dari nuffnang, mesti jujur. seriously, ini 1st time saya masuk blog anda; saya dah rasa serabut. bertindan-tindan antara widget nuffnang dgn widget latar di blog.

2 - font dan penulisan. biar font mudah di baca dan ayat mudah difahami. kurangkan bahasa SMS dan bahasa pasar. loghat juga sepatutnya dikurangkan. boleh guna, tapi biar jarang.

3 - berkenaan widget, letak hanya yg berkenaan dgn blog. cthnya; popular post, related post, dan yg berkaitan. tgk blog anda sudah ok.

saya hanya menegur. terpulang kepada anda mahu menerima atau tidak.

sekian.

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Aduka

Thanks aduka..sudi beri komen..bgus komen anda..jangan risau SKY menerima segala komen aslkan ikhlas :-)
aa..ade sumthing SkY tak paham..floating nuffnang? yg kt sebelah tuh ea? ke yg mane eh? aha..tak paham..neway kalau yag sebelah tuh..SkY letak sebab tak nak ganggu design widget blog..or yg kat atas tu? aha..kalau kat ats tuu nanti SKY ubah ye..hehe.thanks..oo..berkenaan penulisan..SkY akan cuba perbaiki dari masa ke semasa..thanks for reminder..and thnaks for ur compliment for widget ya :-)

AyinAyob said... [Reply to comment]

senang je. care nak main die. kamu cpoy paste saye punye entry ni. then tukar kan jawapan pada jawapan kamu sendiri. nanti bagi link kat comment post saye tadi tu eh. buat lah. nak jugak tengok kamu punye feedback.

http://aynayobpunyebelog.blogspot.com/2011/01/hahaha-kene-tag-padan-muke.html

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@AyinAyob
Hehe..thanks for da info..:-) ..Skrg xde mse g..tgk lah ptg ke mlm ke nnti ok? hehe :-)

My MiRa said... [Reply to comment]

ehehm2 saya newbie...huk3 sampai hati die punyer tajuk tuh...huk3

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

ecece..newbie~ ahaha..xcye..follower da beriban da..ahaha...=_=..lOlx...sje tulis tajuk camtuh:-)

touyakaruma said... [Reply to comment]

1. Untuk self hosting user of course aku pilih A

2.Buang

3.Lambat

4.Semak (tak taw kenapa)

5.Lain-lain

http://touyakaruma.com/blog/

Atika Natasha said... [Reply to comment]

sky..bleh ke nk bg pndapat lg? xyah letak ler "read more" tu eh..hehe..bk pa,nak bca entry sky tp kena mnekan bnda tu jadik mcm lmbat la..hehe..ika bg pndapat je tau..

Hanim Mahali said... [Reply to comment]

1. Tukar ke Intense Debate
lebih menarik rasanya...
2. Buang
orang datang blog kita sebab nak baca entri. Bila ada lagu tu serabut rasanya.
3. Biasa
loading normal and tak de masalah.
4. Kemas
tapi lagi kemas if iklan nuffnag tu tak floating.
5. Lain-lain
apa sahaja berkaitan dengan kehidupan harian.

itu hanya pendapat saya sahaja. ^_^

ieMa ackLes said... [Reply to comment]

b
c
c
a
d

ikut la nak tulis ape pun jnji xaib kan diri sendiri dan orang laen :)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@touyakaruma

Hehe..thanks for ur opinion..SkY akan msukkan dlm result Ok? hehe :-0

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Atika Natasha

aa..sila2..ehehe..psl read more? em..SkY rse lau xmsukkan read more..algi berat loading pondok kecil cik ika..xpe2..t SkY try ye? :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Hanim Mahali
Hehe..thanks for ur opinon k? :-) aa..nufnang? em..kire nak letak di tepi sidebar mcm bese eh? hee

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ieMa ackLes

ahaha..baik cik iema..dun wori..not my style to write about other person :-)

FareedSairi said... [Reply to comment]

waduh...penat baca komen dr baca en3.haha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@FareedSairi
hee..penat ke? xsmpai seratus pUn cik fared aha :-p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

Ok..This entry will be closed :-) jadi..hanya readers yang komen seblum nie sahaja yang akan di msukkan ke dlm link exchange :-) neway..jika ada ada yang msih ingin menreuskan komen ikhlas..dipersilakan..SKY hargainya..terima kasih =_=

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

The Full Result =_=..Thanks so much!

1)9 jawapan ditolak
a-16%
b-52% (KEKAL DEFAULT)
c-32%

2)3jawapan ditolak
a-6.3%
b-62.5% (BUANG LAGU)
c-31.3%

3)3 jawapan ditolak
a-17.2%
b-6.3%
c-68.8% (LOADING BIASA)

4)5 jawapan ditolak
a-62% (KEMAS)
b-24%
c-14%

5)7 jawapan ditolak
a-17.5%
b-25%
c-17.5%
d-40% (LAIN - LAIN / CAMPUR)

p/s semua yang memberi komen akan dimasukkan didalam exchange link, dan SkY akan beri komen khas di blog korang..yang terpilih akn dimuskkn kedlm bloglist dan 3 yg terbaik akan direview..thanks so much! :-)

lagi belajar ngeblog said... [Reply to comment]

jawaban untuk sahabat
1. C
2. C
3. C
4. A
5. A,B,C
sukses selalu untuk anda sahabat ^_^
salam

lagi belajar ngeblog said... [Reply to comment]

jawaban untuk sahabat
1. C
2. C
3. C
4. A
5. A,B,C
sukses selalu untuk anda sahabat ^_^
salam

d_LA said... [Reply to comment]

wahhhh..bagusnye ramai yg bg pendapat..ni pndpt dla ^__^

1-C
2-B
3-C
4-A
5-mane2 pun xpe asal berinfo

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@lagi belajar ngeblog
Hee..anda terlambat sikit je em..insyaALLAH..lau mengizinkan..SkY msukkan link ye =_=...thanks ya..harap anda jugak akan sukses..jauh dtg nie..dri seberang..lolx

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@d_LA

He..thanks cik dila =_=..Tq for idea k? hehe...

BuDaK JaWa said... [Reply to comment]

As Salam,

penampilan blog memang kemas.

Jika nak kekalkan muzik dlm blog boleh tapi make sure gunakan function manual play not autoplay. sbb autoplay akan membuatkan loading blog jadi berat.

komen form sebenarnya pelawat tak kisah sangat. tapi BJ lebih selesa guna default comment form sbb loading blog xkan jd berat.

loading blog lambat or cepat bergantung kepada kelajuan internet & spesifikasi komputer pelawat. so far Bagi BJ ok.

kekalkan imej blog yg sekarang sbb mmg dah lawa dah blog anda ni.

bab penulisan, its better jadi diri sendiri. tulislah apa yg anda inginkan & bukannya apa yg org inginkan. bina artikel dengan usaha sendiri. maksudnya artikel tu dihasilkan oleh diri kita sendiri. x salah copy & paste tapi harus tahu limitnya.

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

wah..komen yang bernas dari bro..thanks so much..=_=..agak rugi bro komen lambat..hehe =_=..neway thanks ya? SkY akan buat selagi yg trmmpu..