Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Wednesday, December 29, 2010

Home » » Penangan SEO! Akibat berani sangat mencuba..

Penangan SEO! Akibat berani sangat mencuba..

Salam semua.

   hurm..pagi ni baru Sky dapat update pOndOk kecil ni. Semalam..fuh!..berpeluh2, setelkan problem pOndOk nie, dah la sambil2 kena siapkan design pet house tuu, adui stress2!..huhu..Entri ni mungkin yang pertama (betulke?) Sky tulis pasal diri sendiri selepas Sky make comeback dalam dunia blogging ni, (membebel pasal diri sendiri. ahaha :-D) Sebab nak luahkan geram...boleh tak? hehe...So, minta maaf ye sebab tiada entri baru semalam. baru teringat nak kongsi dengan korang satu entri baru ni~ dah lama SkY simpan fail tuh dalam beg,.. =_=.

PANAHAN SEO CUKUP TEPAT KE KEPALAKU! AHA.
.
      Ok lah..nak share dengan korang, cerita ni, kompom sape yang pro coding, HTML dan SEO tu gelak kaw2 kalau diorang baca ahaha..Maaf ye, saya budak baru belajar..:-p.Oleh sebab teringin sangat nak msukkan macam2 kat HTML tu..(nak kasi robocop2 google tuh senang cari pondok ni  la kononnya..) hikhik. Sky pun dengan rajinnya register web tu..(dia suh msuk coding plak), register yang ini pun kena masuk coding lagi..Situ,sinun sumenya coding lah senang cite..arghh!..tensen gila aha...=_=.  Coding banyak sangat pun susah jugak~ huu..nak tanya orang pun, kat rumah ni, Sky je yang aktif terlebih blogging ni..hehe..

        Nak jadikan citenyer pukul 11 pagi tuh, Sky masukkanla coding ape tah ( lau tak silap dari 5 website sekaligus, oleh sebab da yakin, Sky pun save la..tak backup pun, then! ahaha :-D gelak dulu...sebab dah masuk waktu untuk membebel dah ni..hikhik..tetiba HTML tuh tak boleh save la pulak! banyak sangat error nya..ape daa, sikit punya fokus dan yakin Sky baca coding tu..da macam baca buku teks sejarah tingkatan 5 kot!..adui : -D. Dah la tak backup template yang asal..ha...amek kO! operasi besar - besaran menggodek coding la jawabnya. ish..geram pun ada, (terlepas segmen  kedua BEN ASHAARI  tuu!).
ADA GAYA SKY SEMALAM NI. =_=
        Setelah mencuba ( agak beratus kali jugak lah, tak setel2 jugak ) dengan bengkeknya, Sky upload template dan background baru~ setel? tak jugak, lepas tuh still kena susun dan masukkan balik code HTML yang penting cam nufnang tuu (penting ke? hehe..) pastu alexa, meta tag dan macam - macam lagi. Dah la serabut nak pilih colour apa tuk template. Bab kaler maler nih cukup Sky lemah..no wonder dulu, lukisan, Sky tak pernah dapat A ahaha..aha:-D..3 jam tau fikir nak pakai template yang mana, Cerewet tak? hehe..sebabnye Sky malas nak buat banyak kali, sekali buat je sudah, dah puas ati, tutup HTML dan alamatnya bertahun la pakai.huhu..nak fokus dekat kajian dan entri saja:-D...Setelah dup dap dup dap keyboard netbook ni selama 7 jam!  Alhamdulillah, siap pun.Gile lah..itupun setelah dicampur waktu berguling - guling dan sebagainya.

NICE QUOTE! APPRECIATE IT..

       Dah siap kerja di pOndOk ni, hampir2  terlupa, design mini pet house lak menunggu~ huu..lepas naik muntah mengadap "karangan yang tak siap"= coding HTML la ape lagi hikhik, kena pulak mengadap nombor yang membuatkan mata ni berpusing 30 kali~~..Nak merungut pun tak boleh ( padahal kat atas ni dah 3 perenggan dah membebel!ahaha.), dah keja..kena siapkan juga dan alhamdulillah!done!..Puas rasa hati..hehe...hari ini, lega~ bolelah fokus tengok bola malam ni!hehe..:-D. Korang jangan lupa tengok k..Last match ni..eh? tetiba pasal bola lak..huhu..

     Em..SkY share cerita ni sebab nak luahkan geram je..hehe. Korang pun boleh amek pengajaran kan, sebelum ubah mana2 coding..SAVE DULU!..jangan jadi cam sorang tuu :-D dan jangan give up jika ada masalah. Betul cakap salah sorang otai bloggers tu, coding ni kena banyak "try and error" hehe..tapi error sampai punah template lama, itu yang geram tuh ahaha =_=.  Tapi tak apa, atleast boleh la jugak faham sikit pasal code HTML nie, yang sebelumnya SkY anggap memboringkan~~.Korang jangan cuba buat aksi ini ya..nanti seriously korang akan menyumpah2 ahaha...Ok..da siap pun entri ni, nak bersiap jap. kang lupa lak hantar design pet house ni..daa. :-p. Salam dari tuan pOndOk..

p/s  Template baru ni ok ke tak kawan2?? <---men bedal je buat  =_=.

16 Kawan suka cOnteng!:

nabilah_2908 said... [Reply to comment]

hehehe..kesian dia...mmg pening bab2 coding ni...tp syukur la kan..semua dah ok... :)

ok..akan di ingt selalu..sebelum buat pepe..harus backup dulu...thnks..!! (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
GOOD LUCK MALAYSIA..!!

lynn angel said... [Reply to comment]

en Sky.. mahu tumpang tanya.. boleh enggak?? Template encik ni warna hitam je ke? yg berubah nyer susunan widget2 je ke?? atau mata sy ni yg kabur?? oohh, tlg suluhkan jln sy yg gelap ni.. :)

THE LEKAT LEKIT STORY said... [Reply to comment]

memang totally fail bab html & coding.. simple2 tu tau la. tu pun berpandukan tutorial jer kekekeke

Magrib said... [Reply to comment]

boleh la.. teruskan berbelog... blog da cool da nie.. anyway.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Pembaca Fanatik Blog gua mengganas
Aku nak rambut mcm Dr Rozmey
Gempar! ramai bantah aku wat rambut DdR
Mari lah ROGOL saya!

lavender harum wangi said... [Reply to comment]

wohohohohoho~ gila la.. nak buat dari mula, cian3~ tapi takpe, template ni pun dah cun~ :D

yad'z said... [Reply to comment]

hoho... kesian...

moral of the story :
buat backup walau dah 1100% yakin... ngeh3x... ^___^

Ujang9897 said... [Reply to comment]

aku pun pernah alami..hee

Shaheila Malek said... [Reply to comment]

coding??? best tu...

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

ahaha..thanks all..yekew cun? cam nak amek hati jewk..tgh penin nk susun widget nie :D

any idea? =_=

yad'z said... [Reply to comment]

yup... die lah tuh hencek kairol... jom tengok latest entry yad;z pasal die...^^

alienelliz said... [Reply to comment]

ruang post buat warna putih..haha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

alamak~..kalau aku buat putih xnmpk tulisan..aha..ini je trmmpu dulu.hee..:D

sarah abadan said... [Reply to comment]

haha coding2 ni mmg saye tolak tepi la kan...sbb tu blog saye simple je...warna pun hitam je...tapi hitam tu nampak cool oo! bhaha XD

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@sara yeah! black is cOol rite? hee:p
kamu lahir bulan 7, msti suke kaler hitam! ahaha

Chuck Revenge said... [Reply to comment]

hahaha. memang payah nak cari template yang kita suka.

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Chuck Revenge

betul tuh chuck..2 hari jugak SkY serabut kepala =_=