Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Tuesday, December 21, 2010

Home » » Yours URL Story Contest

Yours URL Story Contest

Assalamualaikum..Hepi midnight ye semua! ahaks :p


            Uiii...banyak betul contest yang SkY masuk..hehe...pas update satu entri, mesti ada satu contest menyusul! ahaha..:p boring punyer pasal..sambil - sambil cari resource untuk release post terbaru berkenaan    Melayu dan asal usulnya, baik aku join contest ni....Eh..entri ni bukan pasal ni ye,  marah tuan punyer contest ni nanti..hehe.. alang - alang contest ni pun best, jadi SkY pun join, sebab boleh jugak SkY ceritakan serba sedikit asal -usul URL SkY dekat korang sume..Ni banner nyer..kalau nak tahu ape syaratnya..boleh klik SINI tau..



           Yang jadi masalahnya, URL pOndOk nie bukan menggunakan nama aku...tapi adalah satu "ayat",,jadi aku kena cuba menghuraikan URL aku nie secara perbandingan atau sebab musabab kenapa dan mengapa aku memilih nama nie..hehe..=_=. Ok..akunyer URL adalah guessthisisacityofthesky.blogspot.com, panjang tak? muahaha...tak pe, dengan penuh keikhlasan aku cube huraikan satu persatu walaupun malu - malu kucing (ceeewah!). Mari kita mulakan analisis ye.dup dup (bunyi jantung).

        SKY = Nama ini telah SkY gunakan semenjak SkY mula - mula  terjun bidang internet  ni!..hehe..kalau tak silap waktu SkY tingkatan 2 (waktu tu, internet tak de la sepopular sekarang). Semua ID SkY di alam maya ni, mesti guna SKY samaada didepan atau dibelakang, sebut je emel, Friendster, Facebook, Blog dan apa - apa yang didalam internet sampaikan nickname SkY untuk CLAN DOTA pun adalah TN SkY..hehe..:-) Ini bukan bermaksud tidak yakin dengan nama SkY, tapi aku berpendapat, alam maya adalah ilusi yang dicetuskan oleh realiti manusia diluar, jadi untuk mengenali lebih rapat siapakah SKY yang sebenar, bila masing - masing timbul perasaan yang ikhlas untuk berkawan dan SkY tidak akan ragu - ragu untuk memperkenalkan diri SkY kepada insan tersebut! :-) Ia mempunyai makna yang tersendiri bagi SkY. (memanglah maksudnya LANGIT ahaha), SkY amat menyukai suasana alam terutama langit!, bila SkY tiada idea, bila SkY stress, bila SkY sedih, bila SkY hepi sekalipun SkY suka lepak diluar sambil berfikir - fikir indahnya ALAM (untuk tenangkan diri)..bersyukur pada yang Maha ESA ciptakan langit sebegitu cantik! berjuta rahsia yang tidak mampu dihuraikan manusia terkandung didalamnya..betapa sayangnya SkY dengan alam ciptaan ini SkY luahkan melalui 3 perkataaan sahaja..iaitu SKY.(wah!..panjangnya....huhu....=_=)

            CITY = Semua tahu kan ini bermaksud kota atau bandar. SkY pilih nama ini untuk menggambarkan betapa luasnya langit! sangat luas sehingga pada satu jarak yang tidak mampu dicapai oleh manusia..tapi disebalik langit yang luas, ada terselit satu tempat kecil yang menampung kehidupan (bumi)...begitu juga SkY namakan blog ini sebagai pOndOK kecil! =_=..huhuh..(dah start segan dah..huhu)..Hanya perbandingan..sebuah kota yang mempunyai pOndOk kecil (sebagai tmpt tuannya menulis) didalam lautan ratusan ribu blog lain..kecilnya!!!..huhuh =_=

          GUESS THIS IS A = Ini korang sume da fahamkan? aha..jadi tak perlu panjang - panjang..ayat ni senang ceritenya nak suruh pelawat - pelawat pOndOk nie, bayangkan ini adalah sebuah kota di langit dan isi didalam hanya sebuah pOndOk kecil~ hee..imaginasi tinggi sangat! :-) zzz..tapi tak pe..setiap orang mempunyai cara beliau sendiri untuk menyampaikan sesuatu maksud :) hehe..

            Jadi ringkasannya GUESSTHISISACITYOFTHESKY adalah satu nama yang merujuk kepada blog ini (tiada kena mengena dengan ayah pin oke? ahaha) hanya berkenaan diriku dan sebuah pOndOk kecil di alam maya ni..:) Jadi siap pun.....aduii panjang nye...harap cik pencipta cOntest ni..sudilah membacanya ye. hehe..dan have a judge :-)

        SkY tag 2 orang yang SkY berminat untuk tahu nama URL nya..=-=

  1. Mesuya
  2. Kamil
        Kawan - kawan lain yang nak join tu, dipersilakan tau..terbuka untuk semua..Ok lah..panjang sangat nie..ahaha..salam dari SkY...

8 Kawan suka cOnteng!:

mera zati M.z said... [Reply to comment]

garena tak men?
:P
haha, entry terpanjang,
tp dah bace dah..
papepun tq join
tggu update nanti k?
:)

::are_dek emy:: said... [Reply to comment]

haha..nk komen2...mang pjg pn url tuh..tp expalination dy sgt menarik..hehe..

::are_dek emy:: said... [Reply to comment]

explaination*--->slh eja lak hat ats nuh..:)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

mera zati = ahaha..main jewk.tapi da jrg2 da..busy cket skrg..dulu ye addict smpai msuk tOrney :p
Oke..thanks ya..ur welcOme ahaha..:p

are dik emy = ahaha..tq! :p

Kamil ace said... [Reply to comment]

thanks, akn usahakan :)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

ahaha..ur welkam:p

mera zati M.z said... [Reply to comment]

salam !
awk menang contest sy..

http://devilviernes.blogspot.com/2011/01/entry-333-and-here-are-winners.html

sila emel kan butiran
(dlm masa 24jam)

nama,
alamat,
no.tel

ke
qaish_laila@yahoo.com

tahniah :)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@mera zati M.z
Wslm..waaa..tanpa disangka..thanks cik mera zati..=_=..teruja2 ahaha...first time menang contest..aaa nanti SkY hantar k :p