Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Wednesday, March 2, 2011

Home » » Sedih? Marah? Geram? Fobia? Mana satu ni!

Sedih? Marah? Geram? Fobia? Mana satu ni!

Assalamualaikum birdies semua..

      Hampir 10 hari SkY tinggalkan dunia blogging kerana exam..memang berkurangan lah bilangan pembaca hee..=_=..tapi tak ape, SkY sudah merancang nak berblogging sepuas hati waktu cuti ni...tapi terlambat 3 hari la pulak! =_=. Ini semua kerana satu "insiden" yang terjadi di pagi sabtu yang lepas..dan akibatnya..sampai ke hari ni!..kerana sibuk menyelamatkan dokumen - dokumen  dalam notebook SkY yang hilang tu kedalam PC ni. Siot betul, hurm..maaflah ye jika entri ni agak serabut sedikit..ditulis dalam keadaan emosi yang kurang stabil =_=. Khas untuk meng"chill" kan perasaan marah dan geram yang sedang membuak sekarang ni. huhu..Apa kejadiannya? Sila sambung bacaan korang.............

NAK MARAH CAMNI BOLEH?
      Sebenarnya rumah sewa SkY di gombak telah dipecah masuk orang pada hari sabtu lepas. Hari first cuti pula tu..haish! duit rakan RM200 dengan notebook SkY sekali jalan dirembatnya! alkisahnya, waktu kejadian tu dianggarkan dalam pukul 6.30 pagi hinga 7 pagi..kebetulan SkY dan rakan SkY seramai 2 orang baru je masuk tidur..sudah tentu tak sedar apa - apa kan..balik je dari KLIA, solat dan terus bum tidur! Selalunya, bukan main susah mata ni nak pejam, alih - alih hari kejadian..senang gila nak terlelap =_=. dan pencuri tu masuk dengan membuka tingkap dan membuka pintu dari dalam..mudah gila "BELIAU" membuat kerja..(perkataan BELIAU digunakan untuk menunjukkan betapa pronya si pencuri tersebut!) kebetulan rakan SkY terlupa mengunci pintu grill, memang terbaiklah timingnya =_=...nasib baik, kamera, laptop dan handpone yang bersepah di depan tidak dirembat sekali tapi  cuma dua barang tersebut yang sempat dirembatnya..mungkin kelam kabut selepas mengetahui rumah yang dimasukinya ada orang didalam! Ini dia report polis yang SkY buat..huhuh..

    
       Hurm...yang SkY panas sangat, dalam notebook tu, penuh dengan assignment SkY, dokumen syarikat SkY serta entri - entri yang sedia tersusun untuk diupdate. =_=. Banyak gila kot nak kena buat balik. Itu pasal banyak habiskan masa pulak buat benda yang sama berulang kali huhu...Mengenai notebook tu sendiri, sudah tiada rezeki kan, jadi nak marah pun tak guna. Cuma boleh berdoa je lah pasword notebook tu, dapat menghalang pencuri terhormat tersebut dari memasuki windows notebook tu. Dan harapnya lepas ni beliau insaflah. Tak guna mencari rezeki dengan cara ni, percayalah, duit yang dapat dari jalan haram...sekejap je akan habis tanpa sedar. Tiada keberkatannya. (Macam pencuri tuh baca pulak =_=) Apa pun,.terima kasih kepada rakan yang memberi pertolongan ye, ha..oleh kerana SkY rasa salah satu info yang rakan SkY beri ni, agak berguna untuk semua jadi SkY kongsikan dengan birdies pondok kecil ya. Satu doa yang boleh diamalkan apabila barang hilang..insyaALLAH...berdoa dan bertawakal saja kepada ALLAH =_=.


1. Baca surah al- hasyr mula ayat 18 sampai habis. niatkan nak jumpa barang balik.kalau Allah izinkan dan memang rezeki kita, pencuri akan rasa panas punggung, menggelisah dan rasa bersalah.

2. selawat tafrijiyyah baca 4 kali/ 44 kali/ 100 kali.

Fadhilat lain selawat ni:-

* Menurut Imam Ad-Dainuri, barangsiapa membaca selawat ini 11 kali setiap hari setiap selepas sembahyang lima waktu, rezekinya tidak putus-putus dan mendapat kedudukan yang tinggi.

* Menurut Imam Al-Qurtubi, barangsiapa membaca selawat ini 41 kali atau 100 kali, Allah akan menghilangkan segala dukacita dan dimudahkan segala urusan kehidupan.

* Barangsiapa membaca selawat ini 313 kali setiap hari, nescaya akan terbuka beberapa rahsia ghaib.

* Barangsiapa membaca selawat ini 4,444 kali, akan tercapai segala cita-cita dan hajat di dunia dan akhirat.

yakinlah pada Allah. tu yang paling penting.. Info dari SINI


Great minds discus idea 
Middle minds discuss events 
AND SMALL MINDS DISCUSS PEOPLE.

46 Kawan suka cOnteng!:

lavender harum wangi said... [Reply to comment]

wohooo~ notebook~ sayang nya.. xpela, dah xde jodohkan~ >.< nanti aku belikan notebook baru tapi ko la yg bayar~ hahahahah :D

AyinAyob said... [Reply to comment]

bagi aku die belum cukup pro lagi. kalau aku. semua aku rembat!

AyinAyob said... [Reply to comment]

orang yang masuk mencuri rumah aku haritu lagi terror. siap curi kereta aku sekali. tu baru pro!

papabear said... [Reply to comment]

sorry to hear that.. :( patutla senyap tetiba... moga2 Allah memberi balasan yg setimpal kepada manusia dajal itu...

Anyway, you still made the list: http://kisahberuang.com/2011/03/02/top-commenters-february-2011/

Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

yuppppp aku tetap singgah kat blog ko ... jangan takut lerrr pastinyerrr aku singgah tau....

Liz said... [Reply to comment]

lor ciannyer...xapalah xada rezeki la tu,,,sabar jer lah yer..chaiyok..

Illiana Hidayah said... [Reply to comment]

sky, i'm sorry for you...
notebook tu tak boleh ke contct centre notebook tu utk trace mana notebook tu ada skrg? klu acer rasanya boleh buat..

HAJAR hasan said... [Reply to comment]

saya boleh cakap yg sye kesin je. nak tolong x boleh. huishy! bersabarlah ya.

TuNaSya said... [Reply to comment]

SkY...
sabaR ya...
apa yg berlaku pasti ada himah nYer kan...

ieka K A M A L said... [Reply to comment]

hee :) boleh cakap kesian je .

shearasol said... [Reply to comment]

notebook kiter..

terjatuh n screen pecah...
Baru jer 2 jam beli..

Sedih giler

hakeem kira said... [Reply to comment]

biasa la tu . time2 camtu la kite 'senang' tido

wanacesh said... [Reply to comment]

tetiber rsa bersyukur plk,,even notebook kter semput2 skrg nh,,tp still ad d cc x kena ciluk,,,he3

Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

secanggih cangih notebook itewww ade kelemahannya gak kan... kita ni manusia yang tak sempurna.... tak ade rezeki lah tu....

ayulunera said... [Reply to comment]

memang bercampur baur perasaan...harap bnykkan bersabar ye...doakan pencuri tu akn dpt blasannye dan insaf...hari tu pon kawan punye rumah kene pecah masuk...depa sume kne pukau...huuu

sArAh said... [Reply to comment]

sorry to hear that.. huhu.. banyakkan bersabar.. setiap kejadian ade hikmahnye.. mana tau kang rezeki sky bertambah plak kan.. think positive k.. ;)

yad'z said... [Reply to comment]

um, sabar je lah.. doa kan pencuri tu diberkati and menyesal dengan perbuatan dia

Nasuha Salleh said... [Reply to comment]

moge2 dilembutkn hti pencuri tu utk pulgkn brg2 tu semula..amiiin

TAYAR PANCIT said... [Reply to comment]

hai saye da flow belog awak :)
follow me back eh @ http://tayarpancit.blogspot.com/2011/03/hall-of-fame-formula-one-world-drivers.html

epaa chenta said... [Reply to comment]

sabar ya (:
nnt Allah gnti ngn rezeki laen plak. insyaAllah

W said... [Reply to comment]

sabar ye, alhamdulillah la dia tak buat apa2. rumah w dulu, dia siap acu parang , kuku kambing, nak ugut bunuh lagi. =.="

*setiap kejadian ad hikmahnya. ;)

Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nengok tajuk ajer macam negatif bunyinya kan
bukan sengaja nak rasa macam tuh
hakikatnya mmg itu la yg den rasa

sedih dan kecewa sebab hajat tak kesampaian
sakit hati,marah,geram sebab rasa seperti dipermainkan
terasa bodoh pun ada...
tapi perasaan kecewa dan sakit hati melebihi segala

agaknya kenapa yer...
biarlah ia menjadi rahsia...
bak kata pepatah benda yg lepas usah dikenang
tapi buat masa sekarang,mungkin akan terkenang jgk la
biarla masa yg menentukan...
huhuhuhu....

yg pasti kejadian mcm ni takkan berulang lagi
penganjaran semalam akan dijadikan peringatan untuk masa depan

Pembawa_Wacana said... [Reply to comment]

Anda di tag...

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@lavender harum wangi

ahaha..ko belikan tapi SkY byr? adess ..terlepas hajat :-o em..xde rezeki =.="

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@AyinAyob

wah...memang pro..:p ..dye kelam kabut tuh..sbb baru perasan ade org lam umah huhu

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@AyinAyob

curi kereta??

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@papabear

hurm..thanks papa bear..n soory too lame xlwt banglo papabear =.=" hurm..harapnya..n thanks for the list too hee

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Afzainizam

wah..thanks so much afzainizam..nnti aku lwt ko blik..:-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Liz

hee..thanks cik liz =.="

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Illiana Hidayah

hurm..tiada rezeki..huhu..cuma risaukan dokumen je..oic..trace notebook? nnti akan ditry ..thanks! :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@HAJAR hasan

hehe..xpe...insyaALLAH..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@TuNaSya

yup..harapnya begitu..:-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ieka K A M A L

uish..senyum plak dye..:p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@shearasol

erkk...kes kamu lagi kesian..=.=" hurm..xpe..lepas nie hati2 ye..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@hakeem kira

huhu..penat sgt rsenyer time tuh...tuh yg xsdr tuu =.=".our fault..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@wanacesh

ha..jaga elok2 ye..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Afzainizam

yup..tiada rezeki..berbr dan moga ada rezeki yg len..thanks =.="

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ayulunera

hehe..mencuba dan mencuba xnak marah selagi terdaya :-).yekew? takziah untuk diorang huhu..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@sArAh

aa..thanks for da wish cik sarah :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@yad'z
insyaALLAH :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Nasuha Salleh

amin too..huhu

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@TAYAR PANCIT

Hai..thanks ya? :-) later i drop at ur blog ok..:-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@epaa chenta

tq cik epaa :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@W
huhu...itu lah..keselematan lagi ptg..ALHAMDULILLAH W slmt ye..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Afzainizam

tq afzainizam for da kata2 smgt =.="

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Pembawa_Wacana

tq incik PW :-)