Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Saturday, January 8, 2011

Home » » ♥ Kenapa 3 hari tak menjenguk pondok!

♥ Kenapa 3 hari tak menjenguk pondok!

Salam semua :-)
         Wah! tak sedar lak 3 hari tak menjenguk pondok ni..hee..=_=...Bukan lupa atau sibuk, tapi kerana tak sihat dan letih!.hehe..=_=. Maaf pada sesiapa yang rajin menjengah, tiada entri terbaru,em..hari rabu kelmarin, SkY balik ke KL dari Kedah naik motor, fuh! kebas punggung jugak la sementara nak sampai, dah setahun tak ulang alik, alih - alih, hari tu naik motor lak. Baru sedar yang diri SkY tak cukup stamina dah! baru 2 jam menunggang, dah berdiri atas motor! zzzzz =_=.

       Alhamdulillah, tiada masalah dengan motor, cuma masalah dengan badan SkY! ahaha..sakitnya pinggang usah dicakap, 3 hari jugak malas nak buat apa - apa. Tambah pulak demam sebab hujan waktu tu, memang pakej lengkap. Bertolak pukul 10, sampai KL kul 7.30 malam. Tapi tak pe, sampai jugak. hehe..=_=. Last ni, balik naik motor, tak larat dah ooo. Em..ade "a few of interesting scene" berlaku waktu SkY balik tu. hehehe..Nak tau cerita tak?:-p

INDAH JUGA PEMANDANGAN SELEPAS HUJAN YE (GOOGLE)
      First, SkY dan mat - mat motor yang lain bertembung dengan ribut yang agak besar juga kat sabak bernam! hehehe..naseb baik la waktu tuh SkY dah melepak kat bawah jambatan tuu, huhu, kalau teruskan jugak, alamat terbang ke tepi lah motor SkY tuu =_=. Hujan lebat dengan angin yang kuat buatkan kami ( Mat - mat motor) tersangkut sejam kat situ! Bosan menunggu, siap dapat kenal dengan diorang...haha..ape da...sabar je la kan...


         Yang kedua, ini pulak kes orang yang gilakan duit sampai sanggup merisikokan nyawa orang lain. waktu tu, tengah hujan, SkY pun ambil keputusan nak berhenti di satu jambatan ni. Luckily, tengah slow waktu tuu, tiba - tiba, SkY nampak bersilau - silau je atas jalan raya tuh, rupa - rupa nya penuh dengan kaca dan paku! Terletak elok je di tempat strategik kat situ..Bayangkanlah kalau ada motor yang lain tengah laju di situ, lepas tuh, dengan selambanya langgar kaca dan paku tuh, tak ke meletup tayar dan jadik satu kes kemalangan percuma!.. Haish, SkY pun lalu slow2 kat situ, memang tembok kat situ dah jadi macam buku telefon lah..penuh je dengan nombor insan - insan berkenaan..=_=. Sabar je lah.

          Hurm...Ok lah..nanti ade masa SkY cerita kes lain pulak ye. Yang mana selalu jalan jauh tu, berhati - hati dijalan raya. Kadang kala kita terlupa yang diri kita ni, boleh menjadi lubuk duit insan tertentu...berwaspadalah ye.huhu..Ha.jangan lupa baca entri SkY lepas nih, Rahsia Banjir Besar Nabi Nuh akan menyusul, InsyaALLAH.hehe :-)..Salam dari tuan pOndOk..=_=.
   
Great minds discus idea
Middle minds discuss events
AND SMALL MINDS DISCUSS PEOPLE.


      

39 Kawan suka cOnteng!:

::are_dek emy:: said... [Reply to comment]

ciannya dy..hehe..g mengurut la...

lavender harum wangi said... [Reply to comment]

wohoo~ jauh nya berjalan.. mmg kebas bontot lah~ :D

lynn angel said... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. sampai pun akhirnya.. :)

aleen aiden said... [Reply to comment]

erk,klo alin naek kereta 3jam pon da sengsara,ini plak lagi naek motor berjam2.mesti seksa kan?hu3

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ Emy = hee...xde time la nk g mngurut =_=

@ lavender = :-) aah...smpai rinih rase taw~..keras gile seat tuu..haish~ =_=

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ Lyn = hehe..alhamdulillah :-)

@ Aleen ( err..name lebey kurg) = ahaha..tawu pun..agak la..tpi yg sengsaranya..nak mlwn angin hujan tuu..cam peluru lak rse..=_=

~WaNniE~ said... [Reply to comment]

Wow!!!dasyat la sky ni....kedah ke kl naik motor...
kalau Wannie mau patah pinggang....
apa2 pun semoga cepat sembuh...

Mknace said... [Reply to comment]

:) :) :) terbaeekkk!!!!

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ wannie = huu..insyaALLAH :-) da makin ok..hehe..aa..berdiri kot bwk moto ahaha..

@ Mknace = yes.sngat terbaek sampai insaf~ ahaha

woot-woot said... [Reply to comment]

aku dengar naik moto lame2 pon da rase saket pinggang,tak naik lagi @@

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

hehe...pliz jgn try..lau pinggang anda kuat xpe :-p lau tak..mengurut lah jwbnye ahaha

Siti Safiyyah said... [Reply to comment]

jap tak paham.ape kaitan lak nak buat duit dgn letak paku atas jalan tu??

saya pn mcm awak la..balikkg sikit punye jauh 5jam duk dlm kete..pastu kalau nampak mat2 motor ni kesian gak..sbb memasing sume nampak mcm dh sakit pinggang je..hehe

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

hee..xphm? em..act paku2 nih..ade yg diltakkan oleh pihak2 tertntu, yg mghrapkan rezeki terpijak bile tyr motor pecah!zzzz mencari rezeki ats kesusahan org lain, kalau dah pecah sndiri xpe la..ini bole g tabur paku..kalu xcdnt? ades..dosa free..act..mende nieh..kalau dah lama nek moto..mmg dah fhm da..hee..

aa..taw pun..sume muke tired je kn? aha

nabilah_2908 said... [Reply to comment]

alahai..nasib baik kamu perasan longgokan kaca2 tu..kalau tak..tak pasal2 je tayar bocor.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
MAKAN-MAKAN SEPENA AJL25

.:: dieylah :: said... [Reply to comment]

duduk on9 ni bejam2 pun pnat...pe lg
bawak moto pastu kena angin hujan lg...ish3..sabar jela...byk2 berehat.. ^^

yad'z said... [Reply to comment]

wahhh...tegar tul naek moto... tabik spring ahhh... hahahah..

mohd sasuke said... [Reply to comment]

mak ai naik moto..hehe

Shaheila Malek said... [Reply to comment]

Owh..sabak bernam... kawasan tu mmg laluan angin..x heran dah kalau ribut petir sekalipun....

apezs shah said... [Reply to comment]

saya tgh demam ni..
ermm lama juga tak ON kat pondok kan.. welcome back.;)

aNnE said... [Reply to comment]

haha mesti lama kat bawah jambatan sampai sempat berkenalan..ekeke

suka cartoon said... [Reply to comment]

jauhnyer perjalanan..huhu..paper pun hope get well soon.

Illiana Hidayah said... [Reply to comment]

wohoooo! org kg balik ke kpg ni...
hehehhee... done follow~190 :)

Encik MamaT said... [Reply to comment]

balik sorang ka geng.. bahaya sorang2..

TiMmiE said... [Reply to comment]

samelah kte xon9 kte hari berturut2.. hehe..beraninya naik bike kat highway.huhu

Siti Safiyyah said... [Reply to comment]

ooo baru paham..hehe, selame ni tak tau pun ade kes macam tu ek? ish3..kesian kat penunggang motor kn? ;)

.:: dieylah :: said... [Reply to comment]

dah shat ke? bila nk update...ngee~~
^^

the daten here said... [Reply to comment]

fuih naseb baik tak terbang sekali ek...

yad'z said... [Reply to comment]

eh.. mat motor jek ke.. aweks tak der... hahahahha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ Nabilah = hee..itulah..alhamdulillah =_= .tyr bocor xpe..tkt xcdnt je..huhuh

@Dieylah = em..terpakse je bwk moto nie..tggu yg beroda empat dye xmuncul2 tiba lak..ahaha :p

@Yadz = ahaha.tabik spring? kawad2 xde kew:p lalala

@ sasuke = yup..itu je termampu skrg nie..hee

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ shaheila = yaa..msuk je kwsn luas tuh..kena hati2 cket..huhuh

@ apesz = aha..agak la..lame jugak.hehe..thanks bro..moga anda pun cepat baik demam =_=

@ Anne = em..sejam lebey bwh tuu..tah ape yg boraknye.sye pun lupe hehe

@ Suke cartoon = :-) thanks ya?

@ Iliana = hehe..bukan blik ke kg..balik ke kampus lol.hehehe..really? thanks so much! :-)

@ en mamat = ya...huhu..trpkse..keadaan xmengiziknkan..hehe

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ Timmie = heee..=_= berani xberani memang kena berani jgk lah..lau tak, tak belajar sye ahaha

@ Siti safiyah = yekew? hehe..xpe2..skrg da tawu kan? so lau de ur family yg naik moto jln jauh nie, pesan2 la ye..:-) em..nk wat cane kn? =_=

@ Dieylah = ahaha..update? currentlly tgh mengarang..tggu ye? :p

@ yadz = lol...awek? hehe..ade je awek brader2 mane tah..tpi xtgur pun lol..

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

lorhh..cian abg..bz erk..
sbb 2 x update..hoho..
abg kalo x bz..tlg updatekan blog adk sklie..ehehee

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

=_=.agak busy jugak..dengan sem baru da stat...hehe..err..adik lagi xbusy dri abg rsenyer ahaha

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

hahaha..bz gak erk>??
ala..x dpt nak mnje2 ngn abg..hehehe..
errr..yeke??tah la..
ase same2 bz..heheh

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

agak lah..with my study,part time study,company and blogging hehehe :p

lorrr..=_=..neway jgn lupe study lebih taun nieh ya..for ur own advantages..any prob with study..gtau je ok? hehe

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

hahaha..yelah.
tgh agak nie...wait2..ngah agak agi..hoho

hehehe..mmg abg pu3 syg nie bz erk..
olo22...ciannye die..heheh

yolahh..i know tht abg..hehe..
thx yep..
i really want 2 make my parents proud of me later..i hoped!..n i hope 2 get a gud result in SPM 2...insyaAllah..pray 4 me 2 ok.. =)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

ahahaha..banyaknye si puteri nie agak ea? Ok2..dah2 xyah agak..kan da ksi jwpn tuu hehe

lol..xpe..time muda,ada masa n sihat ni..letihkan sikit badan:-) nanti da ada tnggjuwab len..adess...masa pun cam xcukup je..hehe

ha..gud!..dun wori.i will pray 4 u:-) ur parents ofcos will proud have u as their precious daughter..heee :-) Gud luck!

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

hhehe.e...mmg byk...p skjp jekan adk agk??hehhee

lol.~cian la jgk aw...kene bls komen n cht dari adk..hehehe..pape pown thx lahh..hehe

huh~thx abg.. =)
(^_^)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

ahahaha.sekejap2..kelip mata pun xsampai :p

lorr..xpe..bukan penat pun bls komen niee..hehe..ur welkam..thanks jugak kt adik..sudi jengah pondok buruk nii hehe