Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Wednesday, January 12, 2011

Home » » ♥ Sedetik Bersama My Little Naughty Brother!

♥ Sedetik Bersama My Little Naughty Brother!

Salam..:-D
       Hai semua..wah! wah! lama betul tak update selaju bulan lepas (padahal baru seminggu kot!) hehe...:-p. Em..Semua orang ada memori yang tersendiri dengan family masing - masing kan? hehe..So, kali ni SkY nak kongsi dengan korang apa yang SkY borak dengan adik laki SkY atau dikenali sebagai Tok Pen! aha..kompom dia marah..Rileks ye banglang, rasa sedap pulak nama tuuu ahaha =_=. (kena pujuk balik, haha). Ha..Jangan risau ye, Entri pasal Rahsia Banjir Besar Nabi Nuh tetap ada, tapi diauto postkan pagi nanti..hee...So, keep in touch ye..

HEE..GAMBAR REMPIT SEJATI..DONIA2 =_=
        Jom - jom kita tengok apa yang SkY pot pet dengan adik SkY ni, atas motor waktu ni, balik dari tengok bola lau tak silap :-) hehe..almaklumlah orang bujang, merempit (ke merempat?:-p) je pergi kedai makan hehe.. p/s ada loghat sikit2..harap - harap faham la ye aha..
Adik : Banglong, uii hang perasan tak? (sambil membawa motor dengan lajunya ada lah dalam 10km sejam!)


SkY: Ha..awat? perasan apa? hang kalau awek laju ja kan? (dengan penuh sinisnya, sambil mata meliar..faham2! haha)


Adik: Ish, bukan pasal tu la...aku pelik ni. Hang tengok kat tv ka, radio ka penuh dengan iklan rokok, kempen rokok mahal la, berhenti rokok la tapi perokok duk bertambah ja.


SkY: (pelik) aaa..sejak bila hang pandai komplen ni? ahaha..Salu bukan hang layan pun iklan camtu..


Adik: hahaha (Dia pulak yang gelak kt SkY) Tu la hang, hari - hari kalau tak tengok pun, telinga ni duk dengaq kot..apa daa..

SkY: oo..dengaq jugak rupanya..ingatkan dengaq bunyik enjin moto ja..hehe..la nama pun rokok, benda haram kot. Lagi diharam lagi orang suka..awat hang tanya??


Adik; Tak dak pa..saja ja tanya..kadang - kadang terpikiaq jugak aku kalau tetiba kerajaan buat kat stadium keladi tuu (mulut menjuih) hari rokok percuma..aku rasa mau runtuh stadium tu, penuh dengan orang! kalau buat kempen derma darah lak siap hadiah bagai, secepot ja yang datang ahahaha..


SkY: (bertambah pelik!) errkk ahaha...hang ni cam pelik ja..tak penah - penah duk berletiaq..


Adik: laa..aku tanya jaa..aduii (da start geram)


SkY: yala - yala haha...tapi betui jugak cakap hang noo..rokok mahal pun rilek ja orang beli. Kalau harga minyak ka, tepung ka naik, alamat orang pulak la yang naik minyak..ahaha


Adik: Tau tak pa..em...dah2, aku nak g beli rokok jap kang kedai tutup.


SkY: hahaha..baru tadi ja ceramah bagai, last - last dia jugak yang beli...


Adik: alah..benda dah ada kat kedai kot...beli ja..sok lusa aku berenti la..ahahaa


SkY: hadoi hang ni!

       Hahaha...maaf la ye ada  loghat Kedah diatas  tu. harap - harap faham la ye? tadi tengah melayan TV tetbia ada iklan rokok, automatik teringat pasal ni. :-D. Apa pun, betul jugakkan cakap dia? Bermacam kempen dah ada kat media, tapi tak ada kesan pun, Kenapa ye?Sudah menjadi budaya ke? Peringatan untuk diri sndiri juga..hee =_=. Hurm..apa kata korang? ada idea tak? =_=. Mana la tau kan kot - kot  idea korang bernas sampai boleh buat perokok - perokok insaf ..Sekian...Salam dari tuan pondok..

Great minds discus idea
Middle minds discuss events
AND SMALL MINDS DISCUSS PEOPLE...

38 Kawan suka cOnteng!:

Mknace said... [Reply to comment]

:) :) :) terbaeekkk!!!!

E.d.Y said... [Reply to comment]

hahaha...xinsaf rupanya

Miss Shizu said... [Reply to comment]

hahaha.ingatkan insaf da...=p

~WaNniE~ said... [Reply to comment]

a'ah...ingatkan dah insaf...

aleen aiden said... [Reply to comment]

hahah,xley blah!

Encik MamaT said... [Reply to comment]

hahaha.. ceh... sekeh kepala dia sikit geng.. haha

Shaheila Malek said... [Reply to comment]

Hahaha...sama ngan abg sy, bezanya dia x hisap rokok depan ayah..ti kena pelempang free..

lavender harum wangi said... [Reply to comment]

huhu, kalau bab rokok ni mmg susa sikit.. org yg nk benti tu kena sungguh2 and di support org d sekeliling.. kalau x, payah la kan.. :D

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ Mknace = hee..=_=

@ Edy = ahaha..nO kOmen :-p

@ Miss Shizu = lOlx..entah le dye..ingtkan tnye sbb pe hehe

@ Wannie = aa lOlx..sme la..ingtkan fikir cmtuh..sekali terkena daa.ahaha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ En mamat = hahaha..tak larat nak kena sekeh da dye tuu hehe..tpi dye tetap terabek :-p

@ Aleen = lOlx..

@ Shaheila = yekew? wah sme ngn adik..dye tak isap dpn parents except me..huhu

@ Lavender = yup..ketagih ooo rokok..saya nk benti pun agak susah la..adess =_=

aNnE said... [Reply to comment]

jangan merempit...merempat pun jangan..hahaha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

ahahah...dua2 SkY cuba tak lakukan..adess..try my besh! :-)

::are_dek emy:: said... [Reply to comment]

haha..phm aih loghat kedah tuh....

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

yekew? ahah..awak paham la loghat kedah tuu..nama pun orang utara kan? :-p

afzan said... [Reply to comment]

ini org kata makan tido motor

zOuL_iMMe said... [Reply to comment]

oh..ok nie..nice, ambik yang part dialog tu je utk zine kakiblogger ok?

ayulunera said... [Reply to comment]

tade tips la nak kasi...org kate asal nak rokok,makan chewing gam....ehehhe

Siti Safiyyah said... [Reply to comment]

hampeh punye adik..ingat dah insaf dah tadi..hahaha, lelaki dan rokok mcm aur dgn tebing kot? jarang la jumpe lelaki yg tak hisap rokok ni. haishh

nabilah_2908 said... [Reply to comment]

bab rokok ni..payah nak cakap..

biasanya perokok tegar ni akan berhenti bila...dia sakit..huhuh..

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAPPY 55TH BIRTHDAY !!

yad'z said... [Reply to comment]

hadeihh... cakap tak serupa bikin lah itu tok pen.. adessss...

hurm.. memang anti gila dengn perokok... lagi2 yang perokok tegar uh..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@afzan = ahaha...bole makn mot ke bro? :p

@Zoul = aha.Oke..silakan cik zoul..tpi kat mana ye zine tuk nak dibaca? :-p

@Ayulunera = Yekew? mkn gula2 bole je kn? hihi..thanks for da tips =_=

@ Siti = errk..bagai aur dgn tebing? ahaha...siap peribahasa tuu..em..ade..tpi tak menonjol macam yg merokok? eh? btul kew? hehe :p

@

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ Nabilah = hurm..maybe? tapi kalu boleh nk benti before skit lah =_=

@ yadz = ahaha..dye mmg cmtuh..penin..tpi xde dye sunyi lak ahaha..Oh..xsuke sebab?

papabear said... [Reply to comment]

isk isk isk beli jugak rokok... :P

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

hehehe..=_= itu la pasal~

Illiana Hidayah said... [Reply to comment]

takpa2..org kedah paham dengan loghat kedah tu...hohoho...
nak berhenti merokok ni susah..dalam tak kuat, tumbang jugak~

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

ahahaha..cik iliana org kedah la ni?hehe =_= betul tuh..nk start merokok cukup mudah..nak berhenti rokok..ya ALLAH..susahnya heee..yg pentg diri sndiri.huhu..<--tgh cuba mngurngkan..then benti terus..yg haram ttp haram..=_=

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

hoho..lwk2...
tergelak lahh adk bace...adesh..
mule2 wat complain..pas 2 die plak nak beli rokok..
adush..lawk2..
sng aje la fhm loghat kedah..adk fhm je.. =)
hak2..


abg x isap rokk erk?

wanacesh said... [Reply to comment]

hahaha,,memg lawak la crita nh,,dngn slang kedahnye,,tu diee,,,
rasanya kena kasi turun kot hrga rokok baru owg brenti kot,,
dh lumrah manusia,,
makin dilarang,,itu gak yang nak dibuat,,
huhuhu,,

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ Puteri = ahaha..msing2 perangai suke pekena stu sama lain =_= macam itu lah jadinye..hehe..err..soalan maut? :p isap..tgh cuba nak berenti..so this artikel oso ditujukan untuk myself! =_=

@ Wanacesh = ahahaha..betui2..tpi lau lagik turun..ade yg suka rsenyer..=_=

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

ouh..erm..cm2..
ok..oh isap wpenye..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

hee..itu lah..xpe..slow2 berhenti..membazir duit dn bhyakan diri je..yang haram ttp haram =_=

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

taw xpek..
hak2.benti aw..
x bek mrokk nie...waste our money only...n harm our heart 2..

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

cakap x supa bikin btoi la ang.. hahah.. ;-p

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

silap! adik ang! heheh..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@puteri.dyne94
insyaALLAH..:-) doakan ye? tpi yg penting..before kahwin abg dah benti dah..ahaha:p betul2..thanks for da advice..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Solihin Zubir

ahaha...btul la tuh..kat aku skli <--:p xpe..entri nieh untuk peringatn diri sndri jugak ahaha

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

hak2..insyaAllah abg ley benti..amin..
hak2..
ur welcomelahh...

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@puteri.dyne94
aminn = _= ..Harap2 secepat mungkin hehe