Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Saturday, January 1, 2011

Home » » Rahsia Azam Tuan PondOk..2010 @ 2011?

Rahsia Azam Tuan PondOk..2010 @ 2011?

Salam..
CAKAP DAN LAKUKAN MANA LAGI PENTING?
        Ini entri pertama Sky untuk tahun ni! yeah! hehe =_=. Macam dah jadi lumrah lak, tiap kali masuk tahun baru mesti popular kan perkataan ni? "Azam". Apa maksud azam ni sebenarnya? sejenis kuih raya kah? yang popular bermusim? time hari raya je. bukanlah~ hehe..atau sejenis sukankah? yang juga popular bermusim, bila ada pertandingan. uhuh~ bukan jugak. Jadi ape maksud azam? hehe.. Ok2 lah, azam ni maksudnya kehendak, keinginan dan macam2 ke lagi..=_=

        Ha..barulah faham. hehe..=_=. So, korang semua dah berkeinginan atau berkehendak ke? errkk..cam pelik je bahasa! ahaha..Ok lah, SkY ulang soalan, korang semua dah berazam? mesti ramai yang dah kan? SkY tengok ramai je bloggers yang siap dah list azam2 diorang untuk tahun 2011! wah wah!. SkY pun nak buat list juga..hehe..Cuma tahun 2011 ni macam banyak je azam~erkk..mampukah? soal mampu atau tak, kita letak tepi dulu! huhu, yang penting semangat untuk memajukan diri mesti ada. tapi mesti realistiklah..tak kan nak berazam untuk menjelajah galaksi kot? huu..

UCAPAN BUAT SEMUA UNTUK 2011! ( KEBAS DARI INCIK GOOGLE)
      Ha..2010 dah lepas dah, alhamdulillah, 5 azam da berjaya tunaikan (Alhamdulillah)..tapi..ada 3 azam yang SkY belum dapat untuk tahun 2010. Ape dia? sedih :-(..First! SkY belum dapat duit lebihan belajar dari tempat belajar yang lama! apekah? Duit orang lain pun nak pegang lame - lame ke? dah 2 tahun la! dah siap konvo kot, kalau sikit boleh lah bersabar..ini dah mencecah RM*****.00 Macam2 oh boleh buat dengan "simpanan" tuu ( layak kot panggil simpanan sebab duk terperam dalam akaun kolej tu dengan alasan budget terlebih untuk setiap bulan!) Nak buat kahwin pun boleh! (ish yang nie tak nak lagi..banyak lagi tanggugjawab belum selesai.huhu)..Haish, kalau ikut hati, nak je report polis atau persatuan, tapi tetap lagi bersabar, tak nak malukan pihak disana. Em..sabar2, tahun baru ni, banyakkan bersabar..(tapi panas lagi ni, aduh). Bulan 1/2011 last chance SkY beri peluang tuk diorang.."We all wait and see what happen this month".(@_@)




      Ok lah,dah lepas perasan geram, huhu,yang kedua tahun 2010 ni, SkY tak berjaya maintain anugerah Dekan lagi! apekah?? Malaskah SkY ni? huhu..=_=. Malas tu mungkin ada sikit kot, ahaha =_= tapi yang banyaknya sebab cuai ketika final exam dan tak serasi dengan sistem belajar di tempat baru~ hehe..result yang dapat sekarang still ok, tapi belum cukup puas hati (errr..ALHAMDULILLAH,jangan lupa huhu) tapi itu bukan alasan, salah sendiri sebab lambat sesuaikan diri so tahun ni,SkY berazam untuk dapatkan balik. I/ALLAH..azam baru nih hehe..:-p

HURM......:-( 
        Nak gitau ke tak eh yang ketiga? em...Last but not least, kereta SkY sendiri (100% my money) yang dah lama mengidam, tak dapat lagi tahun ni~ waaaa..=_= . Ingatkan sempat dapat hujung bulan 12, last2 bank cakap kena approve dulu, kena tggu bulan ni pulak..sedih2, tapi tak ape la, asalkan dapat. Dah segan dah buat muka seposen pastu kasi ayat ni " Mak, arini banglong pakai kereta jap ye" ahahah =_=. Dulu mungkin bukan keperluan, tapi sekarang dah jadi keperluan lak, senang nak hantar barang2 pelanggan, dan tak larat dah ulang alik, naik motor dari KL ke Kedah! patah pinggang woo hehe...tak apelah, bersyukur2..huhu..Hope bulan ni, di tahun baru ni tercapai lah ye..aminn..=_=.

APE WISH LIST ANDA? (KEBAS DARI INCIK GOOGLE)
        Selesai sudah cerita di tahun 2010, melangkah hari ni ke tahun 2011! :-) bermakna umur SkY juga bertambah...jadi banyak2kan ibadat dan amal Incik SkY ye..(ingatan untuk diri sendiri!) huhu..azam yang lain?SkY ksi clue tau:

  1. Nak kahwin? (Ish..nie tak nak lagi, hehe..nanti2 lah fikir..kejar impian dulu..reject2 ahaha)
  2. Nak Besarkan syarikat? (yang ni wajib! sasaran untuk tahun ni..aminn..chaiyokk!)
  3. Aktif berblogging? (yang ni SkY akan cuba buktikan SkY mampu! hehe..sebelum ni tak tau nak tulis ape, Sekarang berderet2 entri menarik (Hasil kajian) menunggu korang!, tunggu tau :-p)
  4. Aktif Nasyid kembali? (err...sebab pe masuk dalam list ni? ahah:-p..sebab one of my old friend invite me to join their group!..kumpulan ape? rahsialah hehe..untuk info, lagu yang korang tengah dengar ni, adalah lagu Zulfan, senior kepada group SkY, member SkY ni sekarang aktif dalam bidang ni. Sorilah geng, SkY rase SkY terpaksa tolak sebab takut tak mampu beri komitmen..sori ya?. So,maknanya...tak nak lah! hehe..:-) 
  5. Berubah Sikap?( ahaha..yang ni pun ada jgk? :-p. Untuk pengetahuan korang, dulu Sky dan member2 yang lain cukup anti dengan foreigner terutama dari benua drogba dan eto'o (Afrika lah! haha)..Sebab ape? sebab diorang nie degil, bukanlah semua, ade yang ok, Kalau yang ok SkY pun Ok lah..cuma yang ramainye, jenis bawak kereta laju2 dalam kampus, sampai langgar student lain, kacau girl bertudung (kalau girl tu dah suka nak buat macamana! aha), malah ada yang jadi pusher! adui..ini semua pengalaman SkY di kolej lama tu. Sekarang nie dengar2 warga Malaysia kat situ dah jadi minoriti da..Lagi bermaharaja lela lah diorang. Sebab itu lah dulunya, cukup anti dengan mereka2 ni, Jujur habis ni huhu..SkY rasa tahun ni, tak nak ulang dah..cukuplah tu..nanti buruk pulak imej Malaysia tercinta ni (errr..betulke tindakan ni?) So, means tak nak ulang lah! =_=
  6. Sertai kursus2 tambahan (Ini wajib! huhu..tahun ni, SkY dah rancang untuk amik kursus safety, chargeman, dan sijil lanjutan usuluddin. Harap2 punya cukup masa untuk ini) aminnn...huhu =_=
  7. Last! Lebihkan masa dengan kawan? (Err...ini masuk list sebab banyak kawan SkY komplen, SkY dah jarang keluar dengan diorang (especially my housemate!) hee...Sori geng! tahun lepas memang SkY agak sibuk dengan kajian2 sendiri sambil stabilkan company SkY. Tahun ni, alhamdulillah dah stabil sikit, jadi SkY akan cuba lebihkan masa dengan korang..=_=
INSYALLAH (KEBAS DARI INCIK GOOGLE)
       Wah..panjang kan?hehe.. ini semua apa yang SkY nak buat tahun ni, + 3 yang belum dicapai! tak de rahsia2 k..semua SkY dah tulis kat atas nun! hehe..Harapnya semua menjadi kenyataan lah..aminn..=_= Wish me too ye kawan2? SkY pun harap sasaran korang semua untuk tahun ni, akan tercapai..Jadi ke tak, kita wajib berusaha dulu, insyaALLAH..sama2 kita berusaha tuk capai cita2 sambil jangan lupa, berdoa dan bertawakallah kepada ALLAH selepas berusaha ye? Jadi ape lak azam korang tahun ni? SkY nak tahu jgk!..beritahulah SkY...hehe.. Salam dari tuan pondok...=_=

23 Kawan suka cOnteng!:

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

OMG!...penat gile bace..hek2..
hoho...byknye list bro erk..belambak..hehe..aceyh.kawin nti?hoho..yeke??hehe..jus joke..btw..hope u will be a success boy in ur future.. =)
amin...

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

err..byk ke? aha..8 jewk :p
kawin lmbt lgi la..bru 23 :D..mude g..byk g yg perlu dicapai ahaha...
thanks for da wish..hOpe u too in ur SPM ya? :-)

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

byk lahh 2 bro..hehehe..
aceyh..yolah..lagi lambat kawin lagi bagus.x ok pown kawin awl2..hehe.hak2..ur welcome lahh..ok2..thx 4 ur wish 2 me..
btw..

HAPPY NEW YEAR...

lavender harum wangi said... [Reply to comment]

hohoho, hepi new year~!! sama2 la kita melaksanakan azam di tahun baru~ :D

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@puteri..hehe..=_= xpe2..sky try to achieve it =-=..aa..ur welcome

@lavender..ya..sama2 kita mencapai impian..<--risau gak nieh aha

ayulunera said... [Reply to comment]

wah.....banyak tu....semoge dapat lakukan semuenye...
selamat tahun baru...weeeeee

❤ Cik Ain ❤ said... [Reply to comment]

azam tahunan xde lagi. tapi azam untuk bulan ni ialah turunkan berat at least 3 to 4 kg. huhu

ciku manggis said... [Reply to comment]

goodluck ye

Siti Safiyyah said... [Reply to comment]

hehe, selamat tahun baru.. :) moga cita2 tercapai.amin :D

lynn angel said... [Reply to comment]

eceh... byk nyer wishlist dia.. hehe.. all the best untuk tahun baru yer.. ehem3, org tu leh pakai kete baru la after this.. hehe.. :)

zaira said... [Reply to comment]

yezza, bloggwalkinggg :)

zaira said... [Reply to comment]

yezza, bloggwalkinggg :)

mie said... [Reply to comment]

xkisah!!!
janji hidup ada matlamat..
ehheee

sarah abadan said... [Reply to comment]

insyaAllah...semua tu boleh jadi kenyataan dengan adanya usaha...all the best!
btw, zulfan tu, ok gak lagu dia...saye pon ada kwn group nasyid...group voice of men...kenal ke? haha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ ayu.. hehe..thanks :D
@ ain...haha diet? gud luck oke?
@ ciku.. thanks =_=
@ Safiyah.. hope u too oke? :p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ lyn = hehe..insyaallah lau de rezeki..hehe..kamu juga gud luck oke? =_=

@ zaira = thanks

@ mie - thanks bro..btul tue..hehehe

@ sarah = yekew? mmg penah dengar pun..nama pe member tu?

nabilah_2908 said... [Reply to comment]

selamat tahun baru.. hope apa yg di azamkan tu menjadi kenyataan.. ;)

sy tkde simpan azam sngt tuk tahun ni.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ENTRY MAKAN-MAKAN

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

selamat tahun baru juga ye...:-D
Oh..xapa..janji ade azam gak kan? hehe..gud luck! :-D

~Dilazul~ said... [Reply to comment]

haha..bgs2 berazam.. :D

tak lambat lg nk wish happy new year en. happy 2011~ :D

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

hehe..thanks ye dilazul =_=..hepi new year to u too :-)

sarah abadan said... [Reply to comment]

nama member tu fathul rahman, lutfi othman...yang laen tu tak bape kenal sgt...dowg penah masok ni la,,,akademik nasyid..tapi kalah...haha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

Fathul rahman dan lutfi? mcm penah dgr je name..tpi xtaw la org yang sama atau tak hehe..=-=

yekew? hehe

Ngaungau said... [Reply to comment]

hello dear.. voice of men reborn.. like voice of men's facebook page.. :)

http://www.facebook.com/pages/Voice-of-Men/131087503638347