Birdies Meh Dengaq Sini, Cek Nak Habaq Mai :-D..Eh.SHOUTBOX Kat Bawah k ♥

pOndOk KeciL adalah tempat SKY menulis apa jua yg terlintas di kepala atau berkongsi info dengan birdies. Ini adalah penulisan SKY sendiri dan "diubah" mengikut pemahaman SKY sendiri. Jika ada info yang SKY ambil tanpa mengubah apa - apa dan mendapat izin dari pemilik, kredit akan diberikan kepadanya. Ruangan komen di pOndOk KeciL adalah "dofollow" jadi rajinkan diri untuk memberi komen cili @ strawberi kepada penulis! =.=". Terima kasih jengah ke pOndOk KeciL. -Send me One Million FREE Guaranteed Visitors -

Sunday, January 23, 2011

Home » » 3 Happines Versus 1 Pain...Who will win??

3 Happines Versus 1 Pain...Who will win??

Salam..
        Hee..Korang mesti tak paham kan ape maksud title tuu hehe :-p. Tak ape, SkY nak terangkan ni. Ok semua, duduk senyap -senyap atas kerusi tu, cepat! ahaha..(dah macam cikgu la pulak! Sori..tiada dalam list cita -cita =_=). Aa...Sebenarnya hari jumaat yang lepas, hari yang agak "bad luck" dan jugak hari rezeki bagi SkY, sebab ape eh? haa..jap, mengeliat dulu huu~~ tak tido lagi ni, mata dah macam pucca aha..
       Ok..sambung cerita..:-p, Pagi jumaat tuh, dengan penuh semangatnya, SkY agak terlambat pergi kelas.=_= (Padan muka aku bangun lambat! aha..) dah nama kelam kabut kan, terus start motor, tanpa sedar. rupa -rupanya tayar motor tuh tengah mogok! (sekali bocor daa), SkY pun lepak je layan "corner" dekat simpang, sekali ha amik! terbabas dah motor! huhuh...patut la waktu bawak tu rasa macam naik kuda je, zzzzzz...serius! sikit pun tak sedar, haish..itu la padah lupa baca bismillah! =_=..my bad...Luckily, motor tak de pape, tapi kaki SkY terima habuannya...nah! tengok, akibat aksi stuntman, menahan motor dari tumbang Jangan tiru Ok..

HUU..BETIS OK..CUMA PAHA LAK YANG BENGKAK TERUK..DA MACAM KAKI GIANT DAH SEBELAH..
          Hee..yang penutup kaler biru tu, sebenarnya SkY pakai untuk tutup lutut..:-p aurat -aurat hee..Kalau sebetulnya, memang tak akan pakai la, semakdan malas je =_=. Sebab ini jugak lah, hari jumaat lepas, SkY tak update ape - ape, hanya mengadap PC dan baring, tengah layan feeling~ :-p ..Neway petang jumaat tu, tetiba jari ni rajin pulak nak bukak website incik NUFF disebabkan kebosanan..lol..Ha..dari sakit - sakit, rasa happy pulak bila....
.
 .
  .
   .
    .
     .
      .
       .
        .
         .
          .
           .

YEAH! BE PERTAMA DALAM MASA 2 BULAN...GILA LAMBAT SkY KAN?  =_=
           Hehe..Teruja gila kot bila nampak perkataan Buffered Earning tu, selalu tengok orang dapat je. Terima kasih ye pada pelawat setia pondok kecil. Takde korang, SkY memang tak dapat BE ni =_=...hee..yang "amount" tuh, segan lah nak tunjuk, bukan banyak pun ahaha..so jangan marah sebab SkY brush :-p aa..Untuk info semua, sebenarnya SkY teruja sangat sebab pondok kecil ni tak banyak entri pun. Sebelum SkY release satu - satu entri, memang amik masa sikit, terutama untuk entri yang kupas pasal isu sejarah, Islam dan isu semasa. Contohnya sekarang ni, pasal isu autoBW kan, so.tunggu malam ni ye? :-p. Entri yang dipost oleh SkY tak lebih seratus pun! tak percaya? Jom tengok..huhu.

70 POST = 286 FOLLOWER = 485 COMMENT = PONDOK KECIL = BE??? >_<
          Hehe...terima kasih la ye, pada korang yang follow ke, silent reader ke, moga ALLAH luaskan rezeki korang jugak ye sama - sama kite perah duit nuff ops!=_= . Neway, lepas tu, malamnya pulak, SkY jalan dengan "capitnya" untuk berblogwalking hehe..tersinggah pulak rumah Mr. Kodet, rupanya beliau baru dapat header baru! Free pulak tu! wow! dengan penuh jeles, SkY pun tanya la beliau, rupa - rupanya ada insan yang baik hati malam tu, buat 15 header percuma untuk para followernya..siapakah dia? Incik Farique la..:-) bagus betul dia, SkY pujuk punya pujuk..ha..dapat header ni, Thanks bro Farique

HA...OK LA KAN TUK SATU HEADER YANG DESIGN 15 MINIT! HEHE (SEBENARNYA LAIN SIKIT..TAPI TRANSPARENT TAK BOLEH NAK REVEAL PULAK)
          Mesti korang nak tanya sebab pe SkY tak pakai header ni, sebenarnya SkY nak pakai, tapi template sekarang tak sesuai la plak. So SkY save dulu, kalau dah tuka template baru, insyaALLAH SkY akan pakai. Ha..Korang yang nak header baru tu, boleh la menskodeng dekat SINI. Beliau rasanya tengah bukak lagi tu, cepat ok? Ha, yang terakhir pulak apa eh? wow! beratur mengikut masa la pulak hehe..Tengah malam tu, waktu tengah setting header baru ni, tetibe datang seorang wanita menawan, "ceewah :-p" bernama cik mera zati menyanyi2..."uiiii..anda menang contest". Eh?? betulke? before nie banyak gile contest masuk tak pernah menang pun! ahah..contest ape? tengok sini :-p

URL STORY CONTEST...THANKS CIK MERA ZATI :-p
        Hee..Nak tahu lebih lanjut..tengok kat SINI ye..Hadiah ape? SkY pun tak tau..tapi semalam da dapat mesej dari cik merazati yang dia dah poskan hadiah, so kita tunggu je la eh~ lol..Fuh..Ingat nak buat entri pendek je..TERjadi panjang la pulak..hehe..Jadi hari jumaat yang lepas, macam - macam terjadi, terfikir jugak, ada hikmah nie sakit =_=. So,pada yang ada masalah tu, sakit ke ape ke, jangan cepat merungut, hadapi dengan senyuman =_=.. Peace! Neway harap - harap kaki cepat sembuh sebab esok da kelas ni.aduh..Ok..nanti berjumpa lagi..Salam dari tuan pondok - MR. TN SkY

p/s Ha..ruangan komen di pondok kecil sudah bertukar menjadi "do follow" sebagai tanda penghargaan SkY terhadap  pengomen, sama -sama dapat baclink ye? hehe...So, komen la banyak-banyak k hehe..cuma jangan spam tau! Satu lagi info sesiapa yang nak masuk dalam bloglist Mr. Kodet..boleh cepat jengah sana!..Klik SINI..rugi lah siapa yang tak nak..terutama blogger baru cam SkY nih..:-) Fast Ok? Itu saja..hee...

Great minds discus idea 
Middle minds discuss events 
AND SMALL MINDS DISCUSS PEOPLE.

42 Kawan suka cOnteng!:

papabear said... [Reply to comment]

congrats! dapat BE eh!

vyerheart said... [Reply to comment]

xpe la sky..walaupun dapat sakit...tp ada juga kebaikan yang sky dapat...^^

Miecyber said... [Reply to comment]

Alaaa..luka sikit jer tu...

Takper berbaloi luka tu sebab dapat Be dan Hadiah ,Congratss Bro...Hahahaha..


Negara tergemuk di dunia : Top 10

SnowladieS said... [Reply to comment]

hapiness! be kte ta naik2..rupe2nye nuffnang tak pasang hahahha

ciku manggis said... [Reply to comment]

ohoho?
sihat ke tak ni?
drive baik2 la en sky~ hahahah

~sakina~ said... [Reply to comment]

sky (cewah tibe2 aku panggil sky pulak)
cian ko, mc la semggu dari class :D

~sakina~ said... [Reply to comment]

sky, pe benda BE dgn ME tu? aku rase cm lame dah dapat tapi x penah peduli pun..haha

wanacesh said... [Reply to comment]

wah tahniah!! nh yg semngt nk perah duit nuff nh,,cik sky,,thanks sbb slalu lyn komen sy yg merapu nh huhuhu( bler nk blanjer tea secawan)hihi

tomatokering :) said... [Reply to comment]

waa~pnjg citer . kekeke , sonok ek . mcm2 dpt . hahak

NOOR FATIN said... [Reply to comment]

jgn rempit3 okay :P

sarah abadan said... [Reply to comment]

owh ni la yg eksiden aritu ea...peh sakit2...jage diri elok2 ye sky...sesungguhnya malang tidak berbau...cewah~

sarah abadan said... [Reply to comment]

eh neway, congrates dpt BE, dpt header baru, and dpt menang contest tu! haha :D

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@papabear

Hee..u too..papa bear lagi dpt byk kan? :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@vyerheart

ahaha..ayat dapat sakit tuh xtahan vyerheart =_=..aa..maybe de hikmah..alhamdulillah

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Miecyber

hehe..ya2..naseb bek sikit..boleh jalan g..cuma paha tuh xleh nk pusing..lol =_=...aa..thanks :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@SnowladieS

eh? cane tuu aha..neway BE nie tgk xkua pun iklan dye nape ea?

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ciku manggis
aa..da sihat sikit =_=..
baik cik ciku..thanks :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@~sakina~
ahaha..jangan oo...ko kenal aku kot..xpyh SkY2..=_= aa..tuh rank iklan kt nuffnang lol...ish..org len sume nak..ko lak xnak ahaha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@wanacesh
hee..=_=...aa..komen merapu? ne de..SkY appreciate setiap komen k..hee =_=..neway komen2 cik wana ade persoalan kot...sbb tuh SkY suke jwb..hee...aa..lanje tea? lolx..bole2..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@tomatokering :)
hee..terjadi panjang lak~ :p sonok jugak..tpi sakit paha tuh still adee..:p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@NOOR FATIN
hee..xrempit..terrempit! ahaha

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@sarah abadan

yup..uish ingat je cik sarah :p hee..kalaulah malang berbau..kan best :p thanks sbb ingatkan...:-)

aa..thanks =_= amboi2..byk betul prkataan "dapat" t SkY singgah banglo sarah ye hee..:p

lavender harum wangi said... [Reply to comment]

wah~ tahniah untuk semua gud news tu~ semoga cepat sembuh ye.. :D

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

laahh...
cane lahh ley jth.?
adesh...pas 2 cane skunk??
dah ok ke?

anamizu said... [Reply to comment]

haiya jatuh ka??? hati2 maaa..ngee~~

recent post : |lubang hidung???|

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@lavender harum wangi

heee..thanks cik lavender :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@puteri.dyne94

Hurm..xsedar tyr pecah dik..kelam kabut wktu tuu..aha =_=

aa..dah ok sikit2..alhamdulillah :-)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@anamizu

hee..thanks for advice :-)

SnowladieS said... [Reply to comment]

kte pun tatau npe.. well kte pun temasuk newbies gak! :p not an expert ones huhu =__="

ANATI SOKI said... [Reply to comment]

ngeee... dapat be.. bestnya. anat tak dpt be pun lg.. T___T dah 1bulan tak dpt BE :(

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@SnowladieS

ahaha..alah..kire senior la dri SkY kan? ahaha :p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@ANATI SOKI

uish..bru 1 bulan xdpt.nnti dpt sekali 3 tuu :-) ajar sikit cara nak maintain traffic..hee =_=

puteri.dyne94 said... [Reply to comment]

hoho..
bahaye 2....
cane lak ley x psan..
len kali bgn awl2 erk..hehe..
t x kelam kabut..

sarah abadan said... [Reply to comment]

aha sky, itu bukan banglo ye...itu reban je...hahaha XD

Illiana Hidayah said... [Reply to comment]

wahhh! dah dapat BE..congrates ek...
ni dah ok ke belom ni..?
btw, thanx ya sky :)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@puteri.dyne94
hee..aritu terlewat la plak bgun hehe..baik adik =_=..thanks for advice..

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@sarah abadan
ecece..humble ea cik sarah :-0 banglo la..sbb SKY suke g sne ahaha :-p

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Illiana Hidayah
hehe..bru sekali je..=_= thanks ya? =_=..neway...da ok dah cket..beransur pulih..aa..ur welkam..small matter =_=

Abdul Farique said... [Reply to comment]

tenkiu ye :)
thaniah coz dapat BE :P

mera zati M.z said... [Reply to comment]

uuu...kesian awk exciden..
T_T
semoga cpat sembuh ye..hee
anyways, tahniah sbb menang,
and TQ sbb join and share link blog sy :)

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@Abdul Farique

lOl...ur welkam..hehe..first time..but realy glad =_=..aa farique msti dah xlrt da dpt BE nie hehe

Mr. TN_SkY said... [Reply to comment]

@mera zati M.z

uu..dah hmpir smbuh..:-D thanks for da pray, =_=..thanks to u coz choose me as a winner lol =_=...aa tiada masalah :-p